Jūrmalas festivālā uzstāsies neredzīgā džeza dīva Daiena Šūra

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

24. jūlijā, vienā no Jūrmalas festivāla koncertiem kopā ar Latvijas radio bigbendu uzstāsies vairāku «Grammy» balvu ieguvēja, amerikāņu džeza dziedātāja Daiena Šūra (Diane Schuur). Daļa programmas būs veltīta arī izcilajam blūzmenim B.B. Kingam, kurš šā gada maijā aizgāja mūžībā.

Šūra ir neredzīga jau kopš dzimšanas un klavierspēli apguvusi tikai pēc dzirdes. Viņas unikālais vairāk nekā trīs oktāvu plašais vokāls izpelnījies pasaules vadošo kritiķu atzinību un atnesis māksliniecei vairākas «Grammy» balvas un nominācijas.

Mūsdienās Šūra tiek dēvēta par džeza jauno pirmo lēdiju. Šūra ir koncertējusi arī kopā ar vairākiem pasaulslaveniem mūziķiem un viens no pazīstamākajiem duetiem viņai bija izveidojies ar blūza dziedātāju B.B. Kingu kopīgi ieskaņojot albumu «Heart To Heart».

Programmā būs dzirdami skaņdarbi kurus D. Šūra ir iedziedājusi ar Count Basie Bigband un kas ir atnesis dziedātājai «Grammy» balvu

D. Šūra jau ir koncertējusi Latvijā 2013. gadā.

Kā ziņots, Jūrmalas festivāls norisināsies no 20. līdz 26. jūlijam Dzintaru koncertzālē. Tajā tiks apvienoti visdažādākie mākslas žanri – opera, balets, teātris, muzikālā teātra spilgtākie opusi un brīvdabas džeza koncerti, kuros uzstāsies gan Latvijas gan ārvalstu vieni no labākajiem mūziķiem

Ar detalizētu Jūrmalas festivāla programmu var iepazīties Dzintaru koncertzāles mājaslapā.

www.dzintarukoncertzale.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu