Ar spilgtiem priekšnesumiem atklāta festivāla «Saulkrasti Jazz» XVIII sezona

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 16.jūlijā uz «Origo Summer Stage» skatuves ar spilgtiem orķestra «RTU Big Band» un muzikālās apvienības «SINKOPE» koncertiem tika atklāta festivāla «Saulkrasti Jazz» XVIII sezona. Kā atklāšanas pasākumā informēja festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis, šogad 14 «Saulkrasti Jazz» koncertos piedalīsies 25 pašmāju un ārzemju mūziķu apvienības, kas būs dzirdamas ne tikai Saulkrastos, bet arī pašā Rīgas centrā Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra «Origo».

Svinīgi atklājot festivāla XVIII sezonu, ar spilgtu koncertu klausītājus priecēja «RTU Big Band» Jāņa Amantova vadībā, kas klausītājus iepazīstināja gan ar latīņu ritmiem, gan tradicionālo džezu un pat disko mūziku. Šoreiz ar orķestri kopā uzstājās arī trompetists un pedagogs no Francijas - Sacha Duchaine, kura vadībā tiks organizētas meistarklases bigbendam visas nākamās nedēļas garumā. Savukārt koncerta turpinājumā ar unikālu skanējumu Stacijas laukumu piepildīja grupa «SINKOPE», kuru veido talantīgi mūziķi no Latvijas ar dažādu mūzika stilu pieredzi.

Foto: Publicitātes foto

Jau tradicionāli festivāla «Saulkrasti Jazz» atklāšana norisinājās uz «Origo Summer Stage» skatuves, atnesot festivāla vēsmas no Saulkrastiem uz Rīgas centru – Stacijas laukumu. «Kultūras aktivitāšu centrs «Origo Summer Stage» ar festivālu «Saulkrasti Jazz» sadarbojas jau 6 gadus un mums ir patiess prieks, ka arī šogad turpinām kopā skatītājiem dāvāt izcilu mākslinieku priekšnesumus, atspoguļot šī festivāla vērienīgumu un ienest pašā Rīgas centrā «Saulkrasti Jazz» brīnišķīgo atmosfēru. Festivāls «Saulkrasti Jazz» piedāvā ne tikai Latvijā un pasaulē atzītu mākslinieku koncertus, bet sniedz arī nozīmīgu ieguldījumu, izglītojot jaunos māksliniekus, kurus ar lielāko prieku nākotnē gaidīsim uz «Origo Summer Stage» skatuves,» par sadarbību ar festivālu stāsta tirdzniecības centra «Origo» vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

«Saulkrasti Jazz» festivāls šogad norisināsies no 20. – 25. jūlijam. Tradicionāli festivāls veltīts jauno mākslinieku izglītošanai, kā arī daudzveidīgai koncertprogrammai džeza mūzikas cienītājiem. Kā festivāla atklāšanā norādīja «Saulkrasti Jazz» mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis, koncertu programma šogad būs skatāma uz trīs skatuvēm. Viena no tām ir Saulkrastu pilsētas centrā – Saules laukumā, kur bezmaksas koncerti norisināsies katru dienu plkst. 15:00, festivāla galvenā skatuve atrodas «Minhauzena Undā», kur ievērojamu izpildītāju koncerti norisināsies katru vakaru plkst. 19:00, savukārt trešā skatuve atrodas pašā Rīgas centrā pie tirdzniecības centra «Origo», kur bezmaksas koncertā 23. jūlijā uzstāsies pašmāju jazz funk apvienība «Very Cool People» un šī gada gaidītākie ārzemju viesi «Miami Jazz Quartet» no ASV

«Festivāla «Saulkrasti Jazz» mērķis ir noturēt muzikālo līmeni, jo džeza mūzika ir tā, kas dod cilvēkam iespēju paklausīties, atcerēties kādu patīkamu vai mazāk patīkamu brīdi dzīvē, padomāt par to un atpūsties no ikdienas. Tādēļ lielu uzmanību festivālā mēs veltām atmosfērai, festivāla norises vietai un mūziķu izvēlei,» stāsta festivāla «Saulkrasti Jazz» direktors Raimonds Kalniņš, piebilstot, ka likumsakarīga ir arī sadarbība ar «Origo Summer Stage», kas kļuvis par daudzu vasaras festivālu sākuma punktu. «Pateicoties koncertiem Stacijas laukumā, arī cilvēkiem, kas nezina par «Saulkrasti Jazz» festivālu, ir iespēja to iepazīt, nebraucot uz Saulkrastiem, bet redzot kvalitatīvu mūziku un izpildītājus uz šīs skatuves tepat Rīgas centrā.»

Foto: Publicitātes foto

«Linstow Center Management ar lielu atbildību realizē projektus, kas palīdz Stacijas laukumam kļūt par kvalitatīva brīvā laika pavadīšanas vietu un kultūras aktivitāšu centrs «Origo Summer Stage» ir viens no nozīmīgākajiem projektiem Stacijas laukumā, kas visas vasaras garumā piedāvā skatītājiem baudīt talantīgu augstas klases Latvijas un starptautisko mākslinieku unikālos priekšnesumus. Liels paldies festivāla «Saulkrasti Jazz» organizatoriem, ar kuriem sadarbojoties kopprojekta realizēšanā jau vairākas sezonas ir izdevies dāvāt lielisku iespēju rīdziniekiem un mūsu pilsētas viesiem baudīt kvalitatīvus un augstvērtīgus muzikālus priekšnesumus, piepildot Rīgas pilsētvidi ar vērienīgiem, piesātinātiem un baudāmiem koncertiem,» stāsta Linstow Center Management tirdzniecības centru komercdirektore, viena no «Origo Summer Stage» projekta iniciatoriem Evija Majevska.

«Saulkrasti Jazz» festivāls notiks no 20. – 25. jūlijam, festivāla laikā norisināsies vairāk nekā desmit dažādu valstu džeza mākslinieku koncerti, starptautiskais jauno bundzinieku konkurss «Baltic Drummers' League», kā arī džeza meistarklašu nometne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu