Sāksies festivāls «Saulkrasti Jazz 2015»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien ar bezmaksas koncertu «Saules laukumā» un divu latviešu mūziķu koncertiem «Minhauzena Undā», Saulkrastos, sāksies festivāls «Saulkrasti Jazz 2015».

Kā informēja festivāla organizatori, šodien plkst.15 notiks «Teixma Dance» koncerts «Alise Brīnumzemē». Savukārt vakarā, plkst.19, «Minhauzena Undā» uzstāsies Ilonas Kudiņas kvintets. Kopā ar flautisti un vokālisti Kudiņu spēlēs arī saksofonists Toms Rudzinskis, pianists Viktors Ritovs, kontrabasists Reinis Ozoliņš un sitaminstrumentālists Kaspars Kurdeko.

Koncertu noslēgs grupas «Very Cool People» koncerts «Funkology», kā arī «Jam session».

Jau ziņots, ka, veidojot festivālu «Saulkrasti Jazz», festivāla organizatori centušies saglabāt augstu muzikālo līmeni, preses konferencē par festivālu stāstīja tā direktors Raimonds Kalniņš.

Festivālā «Saulkrasti Jazz» 14 koncertos piedalīsies 25 mākslinieciskās vienības. Festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis starp mūziķiem izcēlis grupu «The Syndicate», kuras uzstāšanās būs «brīnišķīga dāvana visiem». Šī grupa radās pēc tam, kad mūžībā aizgāja viens no ietekmīgākajiem džeza mūziķiem Džo Zavinuls, kurš kopā ar grupu «The Zawinul Syndicate» koncertēja divus gadu desmitus, no 1998. līdz 2007.gadam. Grupas mūziķi pēc Zavinula nāves turpināja uzstāties kopā kā «The Syndicate», saglabājot dzīvu sava skolotāja radīto muzikālo mantojumu. Grupa festivālā uzstāsies tā pēdējā dienā, 25.jūlijā.

Kā visinternacionālāko Gžibovskis raksturoja grupu «Aras' Circle», kurā muzicē mākslinieki no Kolumbijas, Spānijas, Kubas, Nīderlandes, Vācijas un Beļģijas. Festivālā uzstāsies arī Norvēģijas, Brazīlijas un Mozambikas apvienība «Freedoms Trio», Kamerūnas mūziķe Karole Bakoto un apvienība «Shalosh» no Izraēlas, kā arī Antona Gorbunova kvartets no Krievijas.

Šogad festivāls sācis sadarbību ar «Miami Beach Jazz Festival», radot iespēju Latvijas klausītājiem novērtēt Maiami džeza kvartetu, kas Saulkrastos uzstāsies 21.jūlijā. Kā stāstīja festivāla direktors, šo sadarbību plānots attīstīt, abiem festivāliem apmainoties gan ar meistarklašu dalībniekiem, gan mūziķiem. Paredzēts, ka uz Maiami, kad tur notiks «Miami Beach Jazz Festival», dosies kāds latviešu mūziķis, kā arī Baltijas bundzinieku konkursa uzvarētājs.

Festivālā «Saulkrasti Jazz» paredzēta arī plaša Latvijas mūziķu programma. Uz skatuves kāps starptautiskā Jolantas Gulbes-Paškevičas un Denisa Paškeviča grupa. Kā atklāja mākslinieki, savā koncertā viņi prezentēs dziedātājas jauno albumu «Fly Love». Gulbe-Paškeviča skaidroja, ka šajā albumā skan dziesmas piecās valodās, un tās ierakstā piedalījies puertorikāņu izcelsmes ģitārists «Neff Irizarry II», amerikāņu basģitārists un dziedātājs Džeimss Verts un igauņu bundzinieks, komponists Tomass Ruls un džeza pianists Madars Kalniņš.

«Minhauzena Undā», Saulkrastos, uz skatuves kāps tādi latviešu mākslinieki kā Ieva Kerēvica, Dāvis Jurka, Ronja Burve, grupa «Funcoolio», kā arī «Mirage Jazz Orchestra».

Kā katru gadu, festivāla laikā norisināsies arī meistarklases jaunajiem mūziķiem, kurās savās prasmes dalīsies grupas «Aras' Circle» mūziķi. Kā stāstīja meistarklašu nometnes vadītājs Māris Jonovs, nekur nevar atrast tādu atmosfēru kā Saulkrastos, kur «mūzikā peldas vairāki desmiti jauniešu». Pēdējā festivāla dienā, 25.jūnijā, «Minhauzena Undā» notiks arī meistarklašu dalībnieku koncerts.

Ceturtdien, 23.jūlijā, norisināsies Baltijas bundzinieku konkursa «Baltic Drummers' League» fināls, kurā startēs divi Latvijas pārstāvji.

Kā ziņots, festivāls «Saulkrasti Jazz 2015» notiks līdz 25.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu