«Saulkrasti Jazz 2015» Maiami džeza kvartets un basģitārista Antona Gorbunova apvienība

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar plkst. 19 «Minhauzena Undā», Saulkrastos, uzstāsies Maiami džeza kvartets un basģitārista Antona Gorbunova apvienība.

Pirms abām grupām uz skatuves kāps arī Ronjas Burves kvartets, kas apvieno mūziķus no Latvijas, Kipras un Ungārijas.

Jau ziņots, ka šogad festivāls «Saulkrasti Jazz» sāk sadarbību ar «Miami Beach Jazz Festival», radot iespēju apmainīties ar mūziķiem. Maiami džeza kvartetā spēlē jauni mūziķi no Maiami Privātās mākslas skolas. Mūziķi pārspēja citus dalībniekus no citām vietējām skolām instrumentālā džeza kvarteta kategorijā un izcīnīja iespēju piedalīties otrajā gadskārtējā Maiami mūzikas festivālā, kurš norisinājās Pasaules jaunajā mākslas centrā.

Krievu basģitārista Gorbunova kvartetā spēlē arī saksofonists Antons Zaļatajevs, bundzinieks Pjotrs Ivšins un vibrofonists Vladimirs Golouhovs. Kvarteta dalībnieki ir spējuši sevi pierādīt gan individuālos projektos, gan sadarbojoties savstarpēji un ar citiem džeza mūzikas meistariem.

Gorbunovs muzikālajās aprindās esot zināms kā daudzveidīgs mākslinieks, kura izpildījumā var dzirdēt ne tikai džeza mūziku. Viņš ir piedalījies dažādos muzikālos projektos gan pavadošā sastāvā, gan kā solists. Viņš piedalījies vairākos projektos ne tikai Krievijā, bet arī starptautiskā mērogā. Mūziķis strādājis kopā ar grupu «Marimba+», «Trans-Atlantik», Igoru Boiko, Anatoliju Gerasimovu un citiem. Gorbunovs izdevis arī vairākus mūzikas ierakstus.

Jau ziņots, ka, veidojot festivālu «Saulkrasti Jazz», organizatori centušies saglabāt augstu muzikālo līmeni, preses konferencē par festivālu stāstīja tā direktors Raimonds Kalniņš.

Festivālā «Saulkrasti Jazz» 14 koncertos piedalās 25 mākslinieciskās vienības. Festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis starp mūziķiem izcēlis grupu «The Syndicate», kuras uzstāšanās būs «brīnišķīga dāvana visiem». Šī grupa radās pēc tam, kad mūžībā aizgāja viens no ietekmīgākajiem džeza mūziķiem Džo Zavinuls, kurš kopā ar grupu «The Zawinul Syndicate» koncertēja divus gadu desmitus, no 1998. līdz 2007. gadam. Grupas mūziķi pēc Zavinula nāves turpināja uzstāties kopā kā «The Syndicate», saglabājot dzīvu sava skolotāja radīto muzikālo mantojumu. Grupa festivālā uzstāsies tā pēdējā dienā, 25.jūlijā.

Kā visinternacionālāko Gžibovskis raksturoja grupu «Aras' Circle», kurā muzicē mākslinieki no Kolumbijas, Spānijas, Kubas, Nīderlandes, Vācijas un Beļģijas. Festivālā uzstāsies arī Norvēģijas, Brazīlijas un Mozambikas apvienība «Freedoms Trio», Kamerūnas mūziķe Karole Bakoto un apvienība «Shalosh» no Izraēlas.

Festivālā «Saulkrasti Jazz» paredzēta arī plaša Latvijas mūziķu programma.

Kā katru gadu, festivāla laikā norisināsies arī meistarklases jaunajiem mūziķiem, kurās savās prasmes dalīsies grupas «Aras' Circle» mūziķi. Kā stāstīja meistarklašu nometnes vadītājs Māris Jonovs, nekur nevar atrast tādu atmosfēru kā Saulkrastos, kur «mūzikā peldas vairāki desmiti jauniešu». Pēdējā festivāla dienā, 25.jūlijā, «Minhauzena Undā» notiks arī meistarklašu dalībnieku koncerts.

Ceturtdien, 23.jūlijā, norisināsies Baltijas bundzinieku konkursa «Baltic Drummers' League» fināls, kurā startēs divi Latvijas pārstāvji.

Kā ziņots, festivāls «Saulkrasti Jazz 2015» notiks līdz 25.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu