Rudzinskis ar savu jauno grupu «Melos Quintet» koncertēs Rīgā un Ventspilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saksofonists Toms Rudzinskis ar savu jauno grupu «Melos Quintet» no 14. augusta līdz 20. augustam koncertēs Rīgā un Ventspilī, informē mūziķa pārstāve Kate Pāvula. Koncertos tiks atskaņoti skaņdarbi no mūziķa gaidāmā modernā džeza albuma.

Kvinteta izpildītā oriģinālmūzika ir instrumentāla, ar nedaudz eksperimentālu ievirzi, un kā viens no instrumentiem tiek izmantota cilvēka balss. Pēc Pāvulas teiktā, projekta un gaidāmā ieraksta unikalitāte meklējama izvēlētajos kompozīciju tekstos - «jazz poetry» jeb «džeza dzeja», kurai raksturīgi džeza mūzikas ritmi, improvizācijas sajūta un tās tematika bieži ir tieši par džeza mūziku un mūziķiem. Dzejas autori pārstāv tā dēvēto btiņiku jeb «beatnik» kustību, kurā darbojušies tādi 20. gadsimta otrās puses autori kā Alans Ginsbergs un Edvards Estlins Kamings.

Rudzinska kvintetā ir apvienojušies godalgoti džeza mūziķi - Horvātijas un Vācijas vokālists Daniels Cacija, kurš ir 2013. gada labākā dziedātāja titula ieguvējs džeza žurnāla «Down Beat» aptaujā, Nīderlandiešu pianists Lorans Vitevēns, kurš kopā ar Rudzinski 2014. gadā «Loran Witteveen Quintet» sastāvā ieguvis «Grand Prix» prestižajā «Dutch Jazz Competition». Grupā spēlē arī viens no Latvijas progresīvākajiem basistiem Reinis Ozoliņš un jaunās paaudzes latviešu bundzinieks Kaspars Kurdeko.

«Melos Quintet» koncerti Ventspilī notiks festivāla «Ventspils Groove» laikā 14. augustā un 15. augustā. Rīgā mūziķi uzstāsies 18. augustā plkst.19 «Cafe DALI», 19. augustā plkst.19 Berga bazārā un 20. augustā plkst.20 Kaņepes Kultūras centrā.

Rudzinskis ir starptautiski atzīts jaunās paaudzes džeza komponists un saksofonists. Mūziķa debijas albums "Abra" iznāca 2014. gada nogalē un saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Labākās debijas" un "Labākā džeza albuma" nominācijas. Rudzinskis šobrīd strādā ar jaunā albuma ierakstu ar "Melos Quintet un aktīvi koncertē Latvijā un ārzemēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu