Miris saksofonists, kurš iespēlējis solo Bilija Džoela, Pola Saimona ierakstos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

83 gadu vecumā otrdien Strodsburgā, Pensilvānijas šatā ASV miris saksofonists Fils Vudss (Phil Woods), kura solo dzirdami daudzos pazīstamu popmūzikas zvaigžņu ierakstos.

Fils Vudss sniedza pēdējo koncertu vēl nesen - 4. septembrī, kur kopā ar Pitsburgas Simfonisko orķestri izpildīja klasisko albumu «Charlie Parker With Strings».

Viņš uzauga (dzimis 1931. gadā) svinga ērā - laika posmā starp Lielās ekonomiskās krīzes beigām un Otrā pasaules kara sākumu. Viņa agrīnās ietekmes bija saksofonisti Benijs Kārters (Benny Carter) un Džonijs Hodžss (Johnny Hodges).

Fils Vudss kļuva par Čārlija Pārkera (Charlie «Bird» Parker) mācekli un drīz tika pie iesaukas «The new Bird». Pēc Pārkera nāves viņš apprecēja Pārkera atraitni Čenu un kopā ar viņu nodzīvoja 17 gadus.

Vudss kā solomākslinieks izdevis vairāk nekā 50 albumus un vēl neskaitāmus kopā ar Diziju Gilespiju (Dizzy Gillespie), Teloniusu Monku (Thelonious Monk), Bilu Evansu (Bill Evans) u.c. Viņš saņēmis četras «Grammy» balvas.

Plašāk Vudss pazīstams ar saviem alta saksofona solo popmūzikā. Viņa spēle dzirdama Bilija Džoela dziesmā «Just the Way You Are» (1977), Pola Saimona «Have a Good Time» un Steely Dan «Doctor Wu».



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu