Jaunās džeza mūzikas arhitekts Kristians Skots šovakar Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šovakar plkst. 19 mūzikas namā «Daile» uzstāsies trompetists Christian Scott (Kristians Skots)

Trompetists, producents un komponists Skots ir divkārtējs Edisona balvas laureāts un «Grammy» balvas nominants. Dzimis un audzis Ņūorleānā. Skots mūziku sācis apgūt 13 gadu vecumā, pateicoties savam tēvocim - amerikāņu džeza saksofonistam Donaldam Harisonam. Kopš 2002.gada izdevis desmit ierakstus, no kuriem debijas albums «Rewind That» saņēmis «Grammy» nomināciju kā labākais mūsdienu džeza ieraksts.

Mūzikas kritiķi Skotu sauc par jaunās «fusion» un džeza mūzikas arhitektu - viņš ir inovatīvās mūzikas ierakstu kompānijas «Stretch Music» producents un koncepta veidotājs. Mūziķis aktīvi iesaistās «Stretch Music» aktualizēšanā, aicinot jaunos mūziķus «stiept» džeza ritmiskās, melodiskās un harmoniskās robežas, uzsverot, ka neviena muzikālās izpausmes forma nav pārāka par citu.

Skots vēlas radīt mūziku, kas nav piesaistīta noteiktam žanram, tekstūrai vai radīšanas procesam. Arī viņš pats ir lielisks piemērs sevis deklarētajam manifestam - Skots ir sadarbojies ar visdažādāko žanru mūziķiem, piemēram, «Radiohead», «Mos Def», «Prince», tādējādi tiecoties radīt no žanra ietvariem brīvu mūziku.

Skaņas revolūciju Skots realizē arī kopā ar uzņēmumu «Adam’s Music Instruments». Šajā sadarbībā tapuši pūšaminstrumenti, kas pārdefinē trompetes formu un pielietojumu. «The Siren» - trompetes un flīgelhorna apvienojums - un «Reverse Flugelhorn» - trompete ar reversu uzbūvi - ir tikai daži no tiem.

Biļetes uz Skota uzstāšanos nopērkamas visās «Biļešu servisa» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu