Ar vienīgo koncertu Baltijā - saksofonists Gregs Osbijs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

4. novembrī Latvijas Radio 1. studijā ar amerikāņu saksofonista Grega Osbija (Greg Osby) un trio «Vein» koncertu tiek atklāta festivāla «Rīgas Ritmi» Ziemas koncertu sērija!

Gregs Osbijs ar sev raksturīgi moderno muzicēšanas stilu jau vairāk nekā 20 gadus pelnīti saņēmis kritiķu un klausītāju uzslavas. Četrus gadus pēc kārtas (2000 - 2004) saņēmis Džeza žurnālistu asociācijas balvu kā labākais alta saksofonists un prestižā «Blue Note Records» paspārnē izdevis 15 albumus.

Trio «Vein» izsenis sadarbojas ar dažādiem viesmāksliniekiem, tādējādi veidojot jaunus un muzikāli aizraujošus projektus. Šādu mākslinieku vidū bijuši arī saksofonists Dave Liebman un trombonists Glenn Ferris. Saksofonists Gregs Osbijs lieliski iederas trio sastāvā un, sadarbojoties jau vairākus gadus, kļuvis par šīs apvienības ceturto dalībnieku.

Paralēli aktīvai muzikālajai karjerai Osbijs daudz laika velta izglītojošām aktivitātēm. Viņš ir bijis pasniedzējs Baltimoras un Filadelfijas mūzikas universitāšu un Bērklija mūzikas koledžas džeza programmās, vadījis meistarklases un lekcijas prestižākajās pasaules mūzikas augstskolās, to vidū – arī Hārvardā. Meistarklase jaunajiem mūziķiem un interesentiem gaidāma arī Rīgā!

«Grega Osbija mūzika ir džezs tā vistīrākajā izpausmē: spontāns, tiešs un nefiltrēts,» tā «allmusic.com».

Biļetes uz koncertu nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu