Paškevičs: džeza kategorijas atgriešanās liecina par izaugsmi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Džezs kā atsevišķs mūzikas žanrs Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta Mikrofons» kategoriju sarakstā pirmo reizi izskanēja 2011.gadā. Viens no «Zelta Mikrofona 2015» nominantiem džeza kategorijā ir saksofonists Deniss Paškevičs, kurš atzīst, ka šīs kategorijas esamība liecina par garīgo izaugsmi valstī un kultūrā.

«Džezs kā atsevišķs mūzikas žanrs «Zelta Mikrofona» kategorijās ir ļoti svarīgs aspekts. Džeza mūzika bija agrīnāka par popmūziku Latvijā. Tas, ka šī kategorija ir atgriezusies, tikai liecina par mūsu garīgo izaugsmi - valstī un kultūrā,» uzskata Paškevičs, piebilstot, ka tas ir ļoti loģisks iznākums, kuru varēja izdarīt arī pirms 10-15 gadiem.

Mūziķis atgādina, ka trompetists Gunārs Rozenbergs, kā arī saksofonists Raimonds Raubiško reiz bija cilvēki, kuri simbolizēja Latvijas džezu. «Viņi ir gājuši ļoti grūtu ceļu, spēlējot tieši to mūziku, kuru mēs saucam par džeza mūziku.»

Kategorijā «Gada džeza un blūza albums» izvirzīti divi Paškeviča darbi. Viens no tiem ir albums «Golden sun» (ierakstīts tālajā 2007. gadā), kā arī «Deniss Pashkevich Quartet» ft. *Mikko Gunu Karjalainen* albums «Hard Bop Legacy VOL.2». Kategorijā nominēts arī grupas «Very cool people» albums «Funkology», Aivara Hermaņa albums «Liepājas iela», kā arī Raimonda Paula un grupas «Framest» albums «Amber Jazz».

Paškevičs uzskata, ka visi konkurenti ir vienlīdzīgi, kamēr nav iedota balva, tomēr viņa favorītos ir paša bendi un mūziķi, ar kuriem kopā veidojis albumus.

Atgādinām, ka džezs kā mūzikas žanrs pirmo reizi Mūzikas ierakstu gada balvā «Zelta Mikrofons» izskanēja 2011. gadā, kad tika pievienots kategorijā «Labākais instrumentālās, džeza, filmu vai teātra mūzikas albums».

«Zelta mikrofona 2015» balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies Latvijas Nacionālajā operā un baletā 15. martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu