«Rīgas Ritmos» džeza dīva Daiena Rīvza

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no galvenajām Starptautiskā mūzikas festivāla «Rīgas Ritmi 2016» māksliniecēm šogad ir džeza mūzikas dīva Daiena Rīvza (Dianne Reeves), kura sniegs koncertu 30. jūnijā Rīgas Kongresu namā. Festivāls šogad svinēs savu sešpadsmito gadskārtu un norisināsies no 29. jūnija līdz 2. jūlijam pašā galvaspilsētas sirdī.

Festivāla galvenie koncerti notiks Rīgas Kongresu namā un Daugavas koncertzālē. Bezmaksas koncertus varēs baudīt arī «Origo Summer Stage», brīvdabas atpūtas parkā «Egle» un nesen atvērtajā džeza restorānā «Trompete». Savukārt Latvijas Radio 1. studijā kā nezūdošu festivāla vērtību meistarklases jaunajiem džeza mūziķiem un interesentiem pasniegs viesmākslinieki, dodot iespēju gūt unikālu pieredzi.

Amerikāņu džeza dziedātāja Daiena Rīvza ieguvusi piecas «Grammy» balvas, vienu no tām arī par muzikāli daudzpusīgo jaunāko albumu «Beautiful Life». Tieši ar tā programmu viņa uzstāsies Rīgā. Prestižais apbalvojums tika saņemts arī par 2006. gada albumu «Good Night, and Good Luck», un arī toreiz Daiena uzstājās festivālā «Rīgas Ritmi» ar savu aktuālāko programmu. «Grammy» balvu viņa saņēmusi arī par albumiem «In the Moment – Live in Concert» (2001), «The Calling: Celebrating Sarah Vaughan» (2002) un «A Little Moonlight» (2004). Viņa ir vienīgā dziedātāja, kura saņēmusi «Grammy» balvu par labāko džeza vokāla izpildījumu par trim albumiem pēc kārtas.

Daiena kļuva par pirmo vokālisti, kura tika paņemta atjaunotā leģendārā džeza mūzikas izdevniecību «Blue Note» paspārnē. Pērn viņai tika piešķirts prestižās Ņujorkas Džuljarda skolas (The Juilliard School) goda doktores tituls.

«Būdama viena no galvenajām džeza skatuves balsīm, Daiena Rīvza šoreiz savu piesmakušo un tonāli perfekto dziedāšanas manieri ievedusi smooth jazz/R&B pasaulē. Dimants soul/jazz faniem,» - tā par daudzpusīgās mākslinieces jaunāko albumu raksta «Jazz Weekly».

Starptautiskais mūzikas festivāls «Rīgas Ritmi» dibināts 2001. gadā, un tajā viesojušies 550 mākslinieki, sasniedzot 180 000 klausītāju lielu auditoriju. Kvalitatīvas mūzikas cienītājus līdz šim priecējušas tādas pasaules mēroga zvaigznes kā Bobijs Makferins (Bobby McFerrin), «Take 6», Ričards Bona (Richard Bona), «The Yellowjackets», «Medeski, Martin & Wood», «Pat Metheny Unity Group» un daudzas citas.

Vairāk informācijas - rigasritmi.lv.

Biļetes «Biļešu Paradīze» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu