Jūlija sākumā Igaunijā gaidāmi džeza un soulmūzikas svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 28. jūnija līdz 3. jūlijam Sāremā un Muhu salā Igaunijā savu divdesmito dzimšanas dienu svinēs džeza, fanka un soulmūzikas festivāls «Juu Jääb». Festivāla organizatori kā pārsteigumu apmeklētājiem sagādājuši leģendārā Lielbritānijas džeza popularizētāja un dīdžeja Džila Petersona (Gilles Peterson) uzstāšanos. «Juu Jääb» mūzikas festivāls apmeklētājus priecēs jau 20 gadu pēc kārtas

«Šī ir džeza pasaules smagsvara uzstāšanās, ko Igaunija gaidījusi 20 gadus. Petersons producējis vairākus pasaulē zināmus mūziķus, 2014. gadā ieguvis Pasaulē labākā mūzikas radio raidījuma apbalvojumu (Best World Music Radio Show) un vairākas reizes apbalvots par izcilu ieguldījumu deju mūzikā,» stāsta Villu Veski, festivāla organizators. Papildus radio raidījumam «BBC 6 Music» Petersons vada iknedēļas vispasaules mūzikas raidījumu, kas vienlaikus tiek raidīts septiņās valstīs, tostarp Šanhajā, Sidnejā un Ukrainā.

«Juu Jääb» ir viens no tradīcijām bagātākajiem festivāliem Igaunijā, ko organizē kaimiņvalsts starptautiski atzītākais un leģendārais saksofonists Villu Veski. Pērn tas tika iekļauts Eiropas festivālu asociācijas veidotajā Eiropas nozīmes festivālu programmas sarakstā. Festivāls, kurš norisinās jau kopš 1997.gada, no maza kultūras pasākuma pārtapis par vienu no reģiona aizraujošākajiem modernās kultūras festivāliem.

Daudzu gadu laikā «Juu Jääb» festivālā vienuviet satiekas tūkstošiem talantīgu mākslinieku un lieliskas mūzikas cienītāju, lai baudītu Igaunijas salu autentisko atmosfēru. «Juu Jääb» sniedz iespēju atbrīvoties no ikdienas rutīnas un pilsētas stresa pārsteidzoši intīmajā lauku kotedžu ielokā. Līdztekus augstvērtīgam muzikālam baudījumam, festivāla norises vieta vilina apmeklētājus, pateicoties tās kultūras iespējām, klusajām pludmalēm, mierīgajai atmosfērai un salas unikālajai folklorai.

«Juu Jääb» festivāls kaimiņvalsts salās notiek jau 20 gadus un ir uzņēmis virkni pasaules klases mūsdienu mūzikas izpildītāju – Jazzanova, Clara Hill, Dwight Trible, Jazzie B no Soul II Soul, Koop, Ben Westbeech, Ibrahim Ferrer Jr, Pipi Piazzolla, Rasmus Faber un daudzus citus.

Biļetes nopērkamas mājas lapā www.piletilevi.ee. Vairāk par festivālu tā mājas lapā www.juujaab.ee un Facebook profilā – https://www.facebook.com/juu.jaab.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu