«Rīgas ritmos» neredzīgais džeza virtuozs - pianists Džastins Kauflins

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskais mūzikas festivāls «Rīgas ritmi 2016» noslēgsies 2. jūlijā ar neredzīgā džeza pianista Džastina Kauflina (Justin Kauflin) koncertu, informē festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Zaķe.

Mākslinieks pianista karjeru sācis 15 gadu vecumā un kopš tā laika guvis augstu atzinību. Patlaban jaunais mūziķis ir viens no pieprasītākajiem jaunajiem džeza pianistiem, ko pierāda gan 2012. gadā «VEER Magazine» piešķirtais apbalvojums «Gada džeza mākslinieks», gan uzvara tā paša gada starptautiskajā jauno solistu konkursā, gan arī labie rezultāti prestižajā «Thelonious Monk» konkursā.

2013. gadā un 2014. gadā viņš piedalījies Kvinsija Džounsa pasaules koncerttūrē kā viens no «Quincy Jones management» pārstāvētajiem māksliniekiem. Sadarbībā ar Džounsu tapis arī mūziķa jaunākais albums «Dedication», kas izdots 2015. gadā.

Kopš 11 gadu vecuma mūziķis ir neredzīgs, taču tas nav liedzis viņam apgūt un izkopt klavierspēli, bet tieši pretēji - pamudinājis viņu uz to. Kādā intervijā Kaflins atzinis, ka, zaudējot redzi, viņam nācies meklēt ko citu kā videospēles un basketbolu. Tā viņš nonācis pie klavierēm.

Īpašu vietu mūziķa profesionālajā izaugsmē ieņēmis nu jau aizsaulē aizgājušais trompetists, džeza leģenda Klārks Terijs. Jaunā mūziķa un viņa mentora attiecības iemūžinātas vairākkārt apbalvotajā dokumentālajā filmā «Keep on keepin’ on».

Jau ziņots, ka festivāls «Rīgas ritmi» šogad norisināsies sešpadsmito reizi. No 29. jūnija līdz 2.jūlijam džeza mūzikas mīļotājiem tiks piedāvāta krāšņa un daudzveidīga programma. Festivāla pasākumi notiks Rīgas Kongresu namā, mūzikas namā «Daile», «Origo Summer Stage» un brīvdabas atpūtas parkā «Egle», kā arī džeza klubā «Trompete». Savukārt Latvijas Radio 1.studijā mūziķi pasniegs meistarklases jaunajiem un topošajiem mūziķiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu