Ēdoles pilī uzstāsies ģitārists Al Di Meola

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Al Di Meola - viens no populārākajiem mūsdienu džeza ģitāristiem 23. aprīlī uzstāsies saviem klausītājiem koncertā Ēdoles pilī «Elysium & More» turnejas ietvaros, informē «Live Fest». Mūziķis jau vairākkārt ir viesojies Latvijā ar koncertiem.

Al Di Meola ir amerikāņu un latino džeza mūzikas ģitārists, komponists un mūzikas ierakstu producents. Itāļu izcelsmes amerikāņu mūziķa karjera mērāma jau četrdesmit gadu garumā, kā rezultātā Di Meola ir atzīts par vienu no ietekmīgākajiem un talantīgākajiem ģitāristiem džeza mūzikas vēsturē. Ieraksts «Friday Night in San Francisco» ir guvis panākumus un radījis māksliniekam plašu fanu pulku visā pasaulē.

Par savu jaunāko albumu «Elysium» mūziķis izsakās ļoti poētiski, raksturojot to kā sava gara stāvokļa atspoguļojumu: «Elysium apzīmē vietu, kur meklējama visīstākā laime. Es izvēlējos šo nosaukumu tāpēc, ka tas patiesi atbilst manas iekšējās pasaules noskaņai.»

Albums ir mākslinieka pieredzes un sajūtu kulminācija, kas radījusi viņam vislielāko gandarījumu par paveikto savā 40 gadus ilgās muzikālās karjeras laikā.

«Mana mūzika apvieno pagātni ar tagadni, tā savieno muzikālās tehnikas kopā ar dziļām jūtām un emocijām. Tas ir darbs, ar ko es lepojos,» vēsta Di Meola. Itāļu izcelsmes amerikānis no Ņūdžersijas dodas muzikālā piedzīvojumā «Elysium & More» turnejā; ar paša radītajām jau klasiskām, ar Lennona un Makartnija dziesmām, ar Piacolas tango un pavisam jaunām muzikālām kompozīcijām vedot līdzi klausītājus savā ceļojumā.

Biļetes uz 23. aprīļa koncertu Ēdoles pilī pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv. Vairāk info: www.livefest.lv.

Al Di Meola (Al Laurence Dimeola) ir dzimis 1954. gadā Ņūdžersijā, ASV. Ģitārspēli viņš sāka apgūt astoņu gadu vecumā, kas, pateicoties paša aizrautībai un milzu darbam, jau 17 gadu vecumā Al Di Meolam ļauj sākt studijas prestižajā Bērklijas mūzikas koledžā. 1974. gadā Di Meola pievienojas grupai «Return To Forever», kuras sastāvā spēlē līdz 1976. gadam un iegūst Grammy balvu «Best Jazz performance by a Group» kategorijā. Turpmākajā daiļradē Di Meola ir spēlējis kopā ar tādiem māksliniekiem kā John McLaughlin, Paco De Lucia, Santana, Stanley Clarke, Jan Hammer un citiem.

Atgādinām, ka 2005. gadā ģitārists viesojās Latvijā jauno dziedātāju konkursa «Jaunais vilnis» koncertā. 2011. gadā uzstājās Latvijas Nacionālajā operā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu