Dzintaru koncertzālē džeza zvaigznes Sāras Makenzijas kvartets

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzālē 14. maijā ciklā «Jūrmala Jazz» sava jaunā albuma «We Could Be Lovers» pasaules koncertturnejas laikā uzstāsies uzlecošās austrāliešu džeza zvaigznes Sāras Makenzijas kvartets, informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Dzīvīgs, dabisks muzicēšanas prieks un bagātīgs mecosoprāns ir pianistes, dziedātājas un komponistes Makenzijas trumpji, kas pārsteidza arī ievērojamā džeza mūzikas festivāla «Umbria Jazz Festival» konkursa žūriju.

Par aizrautīgo un nesamāksloto sniegumu Makenzija (Sarah McKenzie) savulaik ieguva stipendiju studijām prestižajā Bērklija mūzikas koledžā Bostonā. Uzreiz pēc studijām Ņujorkā sadarbības līgumu jaunajai mūziķei piedāvāja ietekmīgā franču producenta Žana Filipa Arāra paspārnē esošā ierakstu kompānija «impulse!», un aizvadītā gada nogalē klajā nāca Makenzijas Eiropas debijas albums, kas viņas dzimtajā Austrālijā atzīts par 2015. gada labāko vokālā džeza ieskaņojumu.

Līdzās Makenzijas oriģinālkompozīcijām albumā ieskaņoti arī džeza leģendu Džordža Gēršvina, Betijas Kārteres, Kola Portera, Djūka Ellingtona, Džeroma Kerna, Henrija Mansīni un citu komponistu izcilākie džeza skaņdarbi.

Koncerts Dzintaru koncertzālē sāksies plkst.19.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu