Saulkrastos turpina skanēt džezs!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Tas, ko mēs spēlējam, ir dzīve!» teicis slavenais džeza trompetists Luijs Ārmstrongs (Louis Armstrong), tādēļ šovasar Saulkrastos laika posmā no 18. līdz 23. jūlijam norisināsies jau XIX Starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls, kas pulcēs kopā daudzus no labākajiem pašmāju un ārzemju džeza mūzikas māksliniekiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Ungārijas, Barselonas, ASV un citām valstīm.

Īpašie «Saulkrasti Jazz Festival 2016» viesi šogad būs «Gabor Dornyei Sextet» (Ungārija, Lielbritānija).

Gábor Dörnyei muzikālajās aprindās ir zināms kā talantīgs bundzinieks, solomākslinieks un pasniedzējs, kurš jau šobrīd tiek ierindots starp pasaulē pazīstamākajiem un spēcīgākajiem bundziniekiem, tādiem kā Billy Cobham, Gavin Harrison un Steve Smith. Arī viņa vadītās meistarklases ir augsti novērtētas un pieprasītas gan Eiropā, gan ASV.

«Gabor Dornyei Sextet»
«Gabor Dornyei Sextet» Foto: Publicitātes foto

Neatņemama «Saulkrasti Jazz Festival» sastāvdaļa ir mācību nometne, kas piedāvā apgūt un papildināt savas muzikālās zināšanas vokālajās, taustiņinstrumentu, ģitāras, basa, pūšamo un sitamo instrumentu meistarklasēs. Šogad tās solās būt īpaši noderīgas jaunajiem studentiem, jo pasniedzēji ir pasaulē atzīti sava amata meistari un festivāla goda viesi - «Gabor Dornyei Sextet».

Visas nedēļas garumā «Saulkrasti Jazz 2016» piedāvā vairāk nekā 10 brīvdabas džeza mūzikas koncertus. Katru dienu Saulkrastu pilsētas centrā bezmaksas koncerti Saules laukumā un ik vakaru pulksten 19:00 atpūtas kompleksā «Minhauzena Unda» iedvesmojoši koncerti uz festivāla galvenās skatuves, kur viesosies šādi mākslinieki:

- Sofia Rubin (Igaunija, ASV),

- Tribute to Hank Mobley (Latvija, Norvēģija),

- Tetra Pack. Ivan Ilic (Barselona),

- Big Band Synthesis (ASV),

- Viktoria Tolstoy un Mirage Jazz Orchestra (Zviedrija, Latvija),

- Sinkope (Latvija), kuras bundzinieks Mareks Logins savai grupai konkursā «Baltic Drummers League 2015» izcīnīja galveno balvu un šā gada sākumā devās uz Floridu uzstāties «Miami Beach Jazz Festival» noslēguma koncertā.

Plašāka informācija par festivālu «XIX Saulkrasti Jazz», koncertu programmu un meistarklasēm šeit:

saulkrastijazz.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu