«Liepājas mākslas forumu» noslēgs atraktīvs džeza un blūza mūzikas vakars

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13. augustā plkst. 20 «Liepājas mākslas foruma» noslēguma vakarā koncertzālē «Lielais Dzintars» gaidāms džeza un blūza mūzikas koncerts ar kolorīto mūziķi Rafaelu Resnigu (Raphael Wressnig) no Austrijas un apvienību «Latvian Groove».

Starptautiskais blūza un fanka projekts, kurā apvienojušies austrietis Rafaels Resnigs & «Latvian Groove» 2012. gadā veiksmīgi debitēja Blūza svētkos Siguldā, saviļņojot prasīgo blūza publiku. Pateicoties klausītāju un kritiķu labajām atsauksmēm, iesāktais sadarbības projekts pārtapis stabilā apvienībā.

Grupas sastāvs klausītājiem šo vakaru noteikti padarīs neaizmirstamu, jo Eiropā pieprasītākais Hammond B3 ērģelnieks Rafaels Resnigs kopā ar Latvijas labākajiem mūziķiem jau ir pārbaudījuši savu varēšanu un pārliecinājušies par kopīgas improvizācijas spēku. Visi kolektīva dalībnieki ir pieredzējuši solisti un profesionāli sesiju mūziķi, kuri piedalījušies neskaitāmos vietēja un starptautiska mēroga projektos: bundzinieks Artis Orubs, saksofonists Kristaps Lubovs un ģitārists Jānis ‘JohnnyHill’ Kalniņš.

Nepilnu stundu pirms koncerta sākuma apmeklētājus gaidīs īpašs pārsteigums uz koncertzāles terases. No pulksten 19:10 performanci sniegs latviešu multiinstrumentālists Johnny B Beast, kurš skaņdarbu atskaņošanai izmanto dažādus neierastus instrumentus. Atraktīvais mūziķis par ģitāru ir pārvērtis šaha dēlīti un performancē iesaista gan dažādus sadzīves priekšmetus, gan savu balsi.

Rafaels Resnigs profesionālo pieredzi un atzinību guvis strādājot studijā un dažādos sastāvos muzicējot ar augstākās raudzes džeza un blūza izpildītājiem – Leriju Garneru, Oliveru Maliju, Džeimsu Armstrongu un daudziem citiem.

Mākslinieks dzimis 1979. gadā Gracā, Austrijā. Ērģeļu spēlei pievērsies jau 16 gadu vecumā un to apguvis pašmācības ceļā. Gadu gaitā, izstrādājot un attīstot savu individuālo stilu un meistarību, Rafaels ir izkopis robežu starp džezu un blūzu, veco un jauno, mūžīgo un mūsdienīgo, likumsakarīgi kļūstot par vienu no pieprasītākajiem Hammond ērģelniekiem ne tikai Eiropā, bet arī ASV. Pēdējos 3 gadus Rafaels Resnigs kopā ar leģendāro Džoui Defrančesko ir ticis nominēts par labāko Hammond ērģelnieku prestižā džeza izdevuma «Downbeat» kritiķu aptaujā.

Vadot neskaitāmus solo projektus un aktīvi piedaloties citu mūziķu ierakstos, līdz šim Rafaels jau ir izdevis un piedalījies gandrīz 50 albumu tapšanā. 2015. gadā Resnigs CD un vinila formātā izdeva trīspadsmito solo albumu «Soul Gumbo». To visu mūziķis ir paguvis, vienlaikus sniedzot vairāk nekā 200 izcilus koncertus gadā.

Kristaps Lubovs (saksofons) ieguvis bakalaura grādu mūzikā Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā. Aktīvi muzicē grupās «Pieneņu Vīns», «Bunch of Gentlemen», «Very Cool People», «PeR», Kristīnes Prauliņas pārstāvētajā «Alaska Dreamers», kā arī Latvijas Radio bigbendā. 2014. gadā saņēmis Nika Gothama mūzikas balvu par spilgtu radošo darbību. Savas karjeras laikā uzstājies kopā ar tādām starptautiskām džeza zvaigznēm kā Rendiju Brekeru, Džeimsu Morisonu, Džodžo Meijeru un maestro Raimondu Paulu.

Jānis «JohnnyHill» Kalniņš (ģitāra) – viens no jaunās paaudzes pieprasītākajiem Latvijas ģitāristiem. Teicami orientējas visdažādākajos spēles stilos, taču vislabāk jūtas tieši blūza žanrā. Spēlējis dažādos sastāvos, taču karjeras spilgtākos mirkļus saista ar dalību grupās «Latvian Blues Band», «Pete Anderson & The Swampshakers», «Keksi», «Deniss Pashkevich Funk Therapy» un «Alaska Dreamers».

Artis Orubs (sitamie instrumenti) – radošs mūziķis-konceptuālists, kurš par savu izteiksmes veidu ir izvēlējis sitamos instrumentus. Lai koncerts izdotos, katrai mūzikai, katram pavadījumam Artis izvēlas viņaprāt piemērotākos instrumentu salikumus, spēlēšanas manieri, dinamiku un improvizācijas robežu. Artis šīs prasmes sāka apgūt, mācoties no sava tēva Indra Oruba, leģendāra Latvijas blūza bundzinieka un vēlāk noslīpēja, studējot bungu spēli ārpus Latvijas. Patlaban Artis ir uzskatāms par vienu no labākajiem Latvijas bundziniekiem, ko pierāda viņa dalība neskaitāmos un stilistiski daudzveidīgos mūzikas projektos.

Kā iepriekš ziņots, «Liepājas mākslas forums» no 5. līdz 13. augustam koncertzālē «Lielais dzintars» iezīmēs starpkultūru sinerģiju – tēlniecības un laikmetīgās mākslas izstādes, operas, blūza un džeza mūzikas žanrus, teātra performances, kā arī kino un klaviermūzikas vakarus. Vairāk informācijas par forumu var iegūt mājas lapā www.greatamber.lv.

Biļetes uz maksas pasākumiem var iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu