Paškevičs izveido jaunu projektu, ko iedvesmojis Džons Koltreins

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašmāju džeza saksofonists Deniss Paškevičs zināms kā arvien jaunu muzikālo ideju un projektu ģenerētājs. 11. augustā «DAD cafe» (Miera 17) viņš publikas novērtēšanai piedāvās sastāvu, kurā muzicē augstas klases džeza mūziķi. Viņus vieno kopīga iedvesma – amerikāņu leģendārā saksofonista Džona Koltreina (John Coltrane) daiļrade.

Deniss pats šā projekta būtību raksturo kā «spēcinošu skaņas, ritma un harmonijas sadarbību un kopumu, kas ir vadošais faktors labā džeza koncertā». «A Love Supreme Collective» ir atvērts projekts, kurā šobrīd apvienojušies: indiešu mūzikas speciālists un sītarists, pasaulslavenā Ravi Shankar tiešais students Anatolijs Popovs, taustiņinstrumentālists Atis Andersons, basists Stass Judins un sitaminstrumentu pārvaldītājs Jānis Jaunalksnis.

Koncertā izskanēs John Coltrane populārā muzikālā cikla «A Love Supreme» visas četras daļas. 1965. gadā izdotais Koltreina ieraksts tiek uzskatīts par viņa veiksmīgāko darbu un vienu no labākajiem džeza albumiem pasaulē. Tā izjusta izpildīšana no džeza mūziķiem prasa maksimālu atdevi, iedziļināšanos un, protams, arī tehnisko meistarību. Taču tas nenozīmē, ka koncerts «DAD cafe» būs vienpusēja uzstāšanās. «A Love Supreme Collective» ļauj brīvi iesaistīties arī apmeklētājiem. Tiesa, ne kā mūziķiem, bet kā dzejas radošās darbnīcas dalībniekiem. Respektīvi, ikviens aicināts pievienoties ar brīvu dzejas lasījumu un mūziķi tam pielāgosies, apspēlējot Koltreina džeza tēmas!

Deniss Paškevičs ir viens no retajiem Latvijas mūziķiem, kurš regulāri koncertē ārpus valsts un kļuvis par starptautiski atzītu džeza mākslinieku. Viņš ir oficiālais «P.Mauriat», «Theo Wanne», «Marca Reeds» un «Tittmann» saksofonu zīmolu sadarbības mākslinieks, kā arī ir viens no retajiem Baltijas reģiona māksliniekiem, kurš iekļauts Eiropas Džeza ģimenes kokā, kur minēts kā sava, unikāla stila pamatlicējs Latvijā.

Koncerta sākums 19. Ieeja 5 eiro, drīkst ziedot arī vairāk. Pasākumu organizē «DAD cafe» sadarbībā ar biedrību kreatīvai attīstībai «Riga Room».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu