Rudzinskis aicina uz džeza koncertu sezonas atklāšanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts / TVNET

Ar starptautisku mūziķu sastāvu un džema sesiju līdz pusnaktij 5. oktobrī plkst. 20 «Teātra bārā» tiks atklāta džeza saksofonista un komponista Toma Rudzinska organizēto džeza koncertu trešā sezona. Par Rīgas mūzikas dzīves tradīciju kļuvušie Rudzinska džeza koncerti vienkopus pulcē atzītus ārzemju un pašmāju džeza komponistus un izpildītājus, piedāvājot kvalitatīvu oriģinālmūziku un neatkārtojamus improvizācijas vakarus džema sesijās.

Sezonas pirmajā koncertā 5. oktobrī ar Tomu Rudzinski uzstāsies divkārtējais Grammy balvas laureāts bundzinieks Frenks Pārkers (Frank Parker) no ASV, starptautisku konkursu laureāts no Polijas, tenora saksofonists Slaveks Pezda (Sławek Pezda) un izcils amerikāņu kontrabasists Maiks Pārkers (Mike Parker).

Šīs sezonas koncertos gaidāmi īpašie viesi - kontrabasists Maksims Perepelica (Maksim Perepelica) no ASV, džeza vokālists, komponists un vokalīzes meistars Kilians Sladeks (Kilian Sladek) no Vācijas, lietuviešu džeza ģitārists Martins Majorovs (Martin Majorov) un daudzi citi.

Koncerti «Teātra bārā» notiks katra mēneša 1. un 3. trešdienā plkst. 20:00, kam sekos džema sesija līdz pusnaktij. Koncertus tiešraidē straumēs mūziķa oficiālajā Facebook lapā.

www.facebook.com/TomsRudzinskisMusic

Toms Rudzinskis pārstāv jauno Latvijas džeza izpildītāju un komponistu paaudzi, 2014. gadā ieguvis «Grand Prix» konkursā «Dutch Jazz», debijas albums «Abra» nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai kā 2014.gada «Labākais džeza albums» un «Labākā debija», un 2012. gadā Rudzinskis izvēlēts par Amsterdamas koncertzāles «Bimhuis» džeza vēstnieku. Paralēli komponēšanai un aktīvai koncertdarbībai visā Eiropā Rudzinskis jau divus gadus vada džeza koncertus un jam sesijas Rīgā un Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu