Rīgā norisināsies Baltijas un Ziemeļvalstu Brass akadēmija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 12. novembra līdz 16. novembrim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) norisināsies starptautisks projekts «Baltijas un Ziemeļvalstu Brass akadēmija», informē augstskolā. Projekts notiks trešo reizi, un šogad tas pulcēs 74 metāla pūšaminstrumentālistu no Rīgas, Viļņas, Tallinas un Helsinku mūzikas augstskolām.

Projekta laikā trompetes, trombona, mežraga, eifonija un tubas spēles studenti nepilnas nedēļas garumā gan individuāli, gan ansambļos papildinās prasmes pie Somijas un Baltijas ievērojamiem šo instrumentu spēles pedagogiem, kas vienlaikus ir arī Helsinku, Tallinas, Viļņas un Rīgas profesionālo orķestru solisti un aktīvi koncertējoši kamermūziķi.

Gan studentus, gan mācībspēkus būs iespēja redzēt arī vairākos koncertos. Pirmdien, 14. novembrī, JVLMA Lielajā zālē plkst.18 ar īpaši sagatavotu programmu savu valsti prezentēs katra no augstskolām. Otrdien, 15. novembrīm Somijas, Igaunijas un Lietuvas mūziķi dosies arī ārpus Rīgas un sniegs koncertu Sociālās aprūpes centrā «Tērvete».

Savukārt trešdien, 16. novembra vakarā, Noslēguma koncertā, kas veltīts Latvijas 98. dzimšanas dienai, klausītājiem būs iespēja novērtēt studentu un pedagogu projekta laikā paveikto - studenti apvienosies Lielajā Brass ansamblī, kā arī vairākos mazākos sastāvos, lai atskaņotu repertuāru, kas apgūts Brass akadēmijas pedagogu vadībā.

Koncertu plkst.18 būs iespēja vērot arī tiešraidē JVLMA mājaslapā «www.jvlma.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu