«Blues 54 Jazz» uzstāsies «Deniss Pashkevich Quartet»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Piektdien, 27. janvārī, plkst.21.30 muzikālājā klubā «Blues 54 Jazz» ar īpašu programmu uzstāsies Denisa Paškeviča kvartets «Hard Bop Legacy», kurā apvienojušies Latvijā pazīstami džeza mūziķi - saksofonists Deniss Paškevičs, pianists Atis Andersons, kontrabasists Staņislavs Judins un bundzinieks Jānis Jaunalksnis.

Džeza koncertprogrammai ir cieša saikne ar džeza mūzikas vēsturi. «Hard Bop» ir 50.-60. gadu džeza mūzikas paveids, kas attīstījās ASV. Tas tiek dēvēts par pēdējo dejojamo stilu džeza mūzikas vēsturē. Atšķirīgā rakstura īpašība, salīdzinot ar «be bop» vai «swing» džeza mūzikas paveidiem ir ritmiskajā un harmoniskajā stilistikā, kur mūziķi vairāk pievēršas blūza un gospeļmūzikas tradīcijām un intonācijām, kas savukārt klausītājiem liek kustēties līdzi.

Īpašajā koncertā klausītāji dzirdēs Cliford Brown, Freddy Hubbard, Dexter Gordon, John Coltrane, Hank Mobley, Cannonbal Adderley, Art Blakey un citas piecdesmito gadu «Hard Bop» zvaigžņu mūziku.

Pēc uzstāšanās klausītājiem būs unikāla iespēja aprunāties ar mūziķiem par mūziku un dzīvi, kā arī kopā nofotografēties un baudīt džeza mūzikas burvību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu