Mūzikas namā «Daile» Ellas Ficdžeraldas dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas namā «Daile» 8. martā noritēs koncerts «Ellas Song Book», kurā dziesmas no leģendārās džeza mūzikas dziedātājas Ellas Ficdžeraldas repertuāra izpildīs Sesila Vernī (Cecile Verny) un Jelgavas Bigbends Raita Ašmaņa vadībā.

Afroamerikāņu šofera un veļas mazgātājas meita, kas kļuva par nepārspētu džeza karalieni - tā pāris vārdos varētu raksturot Ellu Ficdžeraldu jeb Lēdiju Ellu, kuras simto jubileju pasaule svinēs 2017. gada pavasarī. Dziedātājas balss bija unikāla. «Visi vēlas zināt, kā radās mans dziedāšanas stils. Ziniet, tas nav nekāds noslēpums - tas vienkārši ir veids, kā es izjūtu mūziku!» Ella reiz skaidroja kādā intervijā. Skatuve bija viņas mājas, mūziķi - viņas ģimene, bet klausītāji - pielūdzēji mūža garumā. Ella Ficdžeralda ieguvusi Grammy 13 balvas un balvu par mūža ieguldījumu, kā arī vairāk nekā 25 citas balvas un goda nosaukumus. Dziedātājas unikalitāte bija un ir iedvesmas avots neskaitāmiem dziedātājiem, kas turpina pārstāvēt izcilās džeza karalienes titulu, interpretējot Ellas Ficdžedraldes dziesmu repertuāru.

Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā piedāvā Ficdžeraldai veltītu koncertprogrammu, par solisti aicinot Kontdivuārā dzimušo dziedātāju Sesilu Vernī. Kopš 1987. gada viņas vadītais džeza kvartets ir regulāri koncertējoša vienība, mūziķi kopā ieskaņojuši arī deviņus kompaktdiskus un apbalvoti ar Eiropas Džeza balvu. Sesila plūkusi uzvaras laurus dažādos konkursos Francijā un Vācijā, sadarbojusies ar Freiburgas Filharmonijas orķestri un kopš 2006. gada arī ar prestižo WDR Big Band. Kopā ar WDR Big Band veidojusi programmu par godu Billijai Holidejai, bet kopā ar Jelgavas Bigbendu 8. martā Mūzikas namā Daile svinēs Ella Ficdžeraldas simtgadi, atskaņojot tādus hitus kā «A-Tisket, A-Tasket», «Caravan», «All Of Me» un citus.

Biļetes pieejamas «Biļešu Paradīze» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu