Atklās Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2. jūnijā Dzintaru koncertzālē norisināsies vērienīgs vasaras sezonas atklāšanas koncerts ar izcilu mākslinieku – maestro Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda, pianista Vestarda Šimkus un Harija Baša, jaunā talanta Andreja Feldmaņa, dziedātājas Dināras Rudānes un Jūrmalas Festivāla orķestra diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā – piedalīšanos.

Vasaras sezonas atklāšanas koncertā klausītājus gaida lielisko Latvijas pianistu parāde.

Vestards Šimkus – viņu klausītāji mīl jau daudzu gadu garumā, un pianista rokās vienlīdz brīnišķīgi skan gan klasiķi, gan Gēršvins. Tieši Džordžs Gēršvins kā neviens spējis apvienot Eiropas akadēmiskās mūzikas tradīcijas ar džezu, amerikāņu vieglumu un kultūru sajaukumu. Otrā rapsodija klavierēm un orķestrim ir reti atskaņots komponista meistardarbs, kas pašam Gēršvinam bijis ļoti tuvs, bet uz Dzintaru koncertzāles skatuves skanēs pirmo reizi. «Tas ir labākais, ko es esmu uzrakstījis,» par šo skaņdarbu izteicies pats Džordžs Gēršvins.

Koncertā dzirdēsim arī pavisam jaunu pianistu – konkursa «Ineses Galantes talanti» uzvarētāju Andreju Feldmani junioru, kurš izpildīs Sergeja Rahmaņinova «Prelūdiju».

Savukārt koncerta otrajā daļā pie klavieru taustiņiem uguņos džeza lielmeistars Harijs Bašs un maestro Raimonds Pauls, kura īpašā piesitiena skaņa neprasa komentārus. Abi džentelmeņi dosies džeza priekšvēstneša – regtaima – enerģiskajos ritma virpuļos.

Biļetes uz Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas koncertu jau pieejamas visās «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu