Deniss Paškevičs ieskandinās džeza klubu Vecrīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no zināmākajiem Latvijas džezmeņiem – saksofonists Deniss Paškevičs – ar pasākumiem 28. un 29. aprīlī ieskandinās viņa vārdā nodēvētu džeza klubu Vecrīgā, kas oficiāli tiks atvērts 19. un 20. maijā līdz ar saksofonu festivāla «Jazz Room» otro sesiju. Klubs sauksies «Pashkevich Jazz Club» un atradīsies Palasta ielā 10.

28. aprīlī ikviens bez maksas aicināts piedalīties kluba ieskandināšanā un Denisa dzimšanas dienas svinībās. Notiks jam session, kurā jubilārs uzstāsies kopā ar dziedātāju Jolantu Gulbi-Paškeviču, savu kvartetu un viesiem: kanādiešu saksofonistu Seamus Blake, amerikāņu trompetistu Jason Hunter, puertorikāņu ģitāristu Neff Irizarry un krievu pianistu Nikita Bratus.

Sākums plkst. 23 pēc kluba ieskandināšanas slēgtā pasākuma.

29. aprīlī klubā notiks maksas koncerts, kurā uzstāsies izcila mūziķu apvienība «United Jazz Collective». Tās sastāvā būs Deniss Paškevičs, krievu pianists Andrei Kondakov, zviedru basists Rickard Malmsten, igauņu bundzinieks Tanel Ruben, kā arī viens no pasaulē labākajiem mutes ermoņiku spēlētājiem džeza žanrā – Olivier Ker Ourio no Francijas.

«United Jazz Collective» mūziķi jau ieguvuši atpazīstamību katrs savā valstī un mēdz sevi dēvēt arī par «Baltic Neighbours». Mijoties etniskajai un personīgajai pieredzei, viņi piedāvā eklektisku un krāšņu muzikālo programmu.

Biļetes maksās 15 eiro, būs nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī klubā pirms koncerta. Sākums plkst. 20.00. Abi pasākumi notiks Starptautiskās džeza dienas programmas ietvaros.

Oficiālā kluba atklāšana norisināsies 19. un 20. maijā, kad tajā notiks saksofonu festivāla «Jazz Room» otrā sesija. 19. maijā uzstāsies viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes pašmāju saksofonistiem Toms Rudzinskis ar savu mūziķu sastāvu un izcila lietuviešu apvienība «Trio Infiltrators», kurā muzicē Jan Maksimowicz (saksofons, elektronika), Dmitry Golovanov (taustiņinstrumenti, elektronika) un Arkady Gotesman (bungas, perkusijas). Grupa piedāvā eksperimentālās mūzikas, free jazz un ambient sajaukumu.

20. maijā kopā ar Denisa Paškeviča kvartetu uzstāsies pasaulē pazīstamais amerikāņu saksofonists Rick Margitza, kurš sastrādājies ar tādiem džeza grandiem kā Tony Williams, Bobby Hutcherson, McCoy Tyner, Chick Corea un daudziem citiem, kā arī sarakstījis daudzas saksofonmūzikas programmas un pat pāris simfoniju.

Pēc oficiālās atklāšanas trešdienās klubā notiks jam session vakari, ko vadīs gan pats Deniss, gan arī Toms Rudzinskis. Ceturtdienas būs atvēlētas nelielu sastāvu koncertiem, piektdienās notiks jau vērienīgāki džeza vakari, bet sestdienām tiks piešķirts izklaidējošāks raksturs, kas tiks balstīts funk, rhythm & blues un tamlīdzīgās noskaņās.

«Pashkevich Jazz Club» veidots ar mērķi regulāri piedāvāt Rīgā starptautiska mēroga džeza mākslinieku programmas dažādām auditorijām. Klubā būs iespējams dzirdēt dažādu žanru džeza mūziku, un tajā uzstāsies arī dīdžeji. Palasta ielā 10 durvis būs atvērtas visas nedēļas dienas no plkst. 10.00 līdz pēdējam klientam. Klubs darbosies arī kā restorāns, kurā tiks piedāvāta fusion stila virtuve, un klubu vadīs viens no Latvijā atzītākajiem un pazīstamākajiem šefpavāriem – Mareks Voiteckis.

Līdz oficiālajai atklāšanai «Pashkevich Jazz Club» piedāvās vēl vairākus ieskandināšanas pasākumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu