Rīgas Saksofonu kvartets sniegs jubilejas koncertu JVLMA

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Saksofonu kvartets (RSK) 25. aprīlī plkst.18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) sniegs savu 25 gadu jubilejas koncertu, informēja JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce. Jubilejas koncertā kopā ar kvartetu muzicēs gadu gaitā iegūtie skatuves draugi un bijušie kvarteta dalībnieki, atskaņojot rūpīgi atlasītu svētku programmu, tostarp īpašu Kārļa Lāča jaundarba atskaņojumu.

Kvarteta sastāvā šobrīd muzicē Katrīna Kivleniece - soprāna saksofons, Artis Sīmanis - alta saksofons, Ainars Šablovskis - tenora saksofons, un Baiba Tilhena - baritona saksofons. Jubilejas koncertā piedalīsies arī kādreizējie kvarteta mūziķi, Latvijā populāri saksofonisti - Gints Pabērzs, Arvīds Kazlausks, Oskars Petrauskis, Renārs Lācis, Artis Gāga, kā arī, nu jau Maskavas Saksofonu kvinteta dalībnieks, Niks Šeffers. Šim notikumam un šādam plašam saksofonistu sastāvam komponists Lācis ir sacerējis savu skaņdarbu «Jubilejas valsis», kura pirmatskaņojumā piedalīsies arī pats autors un ritma grupa.

Savā pastāvēšanas laikā RSK koncertējis 32 pasaules valstīs - ne tikai Eiropā, bet arī Amerikas Savienotajās Valstīs, Kanādā, Ķīnā un Indijā, aktīvi popularizējot latviešu mūziku. RSK ir laba sadarbība ar tādiem latviešu komponistiem kā Alvilu Altmani, Daci Aperāni, Pēteri Butānu, Līgu Celmu, Rihardu Dubru, Ēriku Ešenvaldu, Niku Gothamu, Jēkabu Jančevski, Kārli Lāci, Georgu Pelēci, Jēkabu Nīmani, Valdi Muktupāvelu un daudziem citiem. 1999.gadā RSK saņēmis augstāko apbalvojumu mūzikā Latvijā - Lielo Mūzikas balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu