«Rīgas festivālā» Latvijas Radio bigbends godinās Ellu Ficdžeraldu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

VSIA «Latvijas koncertu» organizētajā «Rīgas festivāla» 8. jūnijā koncertā «Latvijas Radio bigbends un Šeina Stīla. Ellai Ficdžeraldai – 100.» Rīgas Kongresu namā satiksies trīs jaunās paaudzes vokālistes – Šeina Stīla (ASV), Kristīne Prauliņa un Dināra Rudāne, kuras kopā ar Latvijas Radio bigbendu godinās leģendāro amerikāņu džeza vokālisti Ellu Ficdžeraldu, kura šogad svin simtgadi.

Šogad slavenajai amerikāņu džeza dziedātājai Ellai Ficdžeraldai ar 3 oktāvu plašo balss diapazonu, dēvētai par «Dziesmas pirmo lēdiju» (First Lady of Song), svinēsim 100. Džeza dīvas mantojumu un savu spožāko repertuāru kopā ar Latvijas Radio bigbendu izdziedās amerikāņu dziedātāja Šeina Stīla (Shayna Steele) un spēcīgo vokālu īpašnieces, latviešu dziedātājas Kristīne Prauliņa un Dināra Rudāne. Klausītājus gaida džeza, R&B, soul un popmūzikas stilu piepildīts krāšņs koncerts, kurā jaušama būs arī pašas džeza dīvas klātbūtne.

Koncerts iekļauts arī oficiālajā Ellai Ficdžeraldai veltītajā mājaslapā www.ellafitzgerald.com.

Bigbenda mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns par projektu saka: «Koncerts veltīts džeza dīvai Ellai Ficdžeraldai, jo viņa iedvesmojusi tūkstošiem jaunas vokālistes pievērsties džeza mūzikai. Oficiālās Ellas Ficdžeraldas dzimšanas dienas svinības sākas 25. aprīlī un turpināsies līdz pat 2018. gada 25. aprīlim. Koncertā Rīgā dzirdēsim ne tikai tādus visiem zināmus, Ellas dziedātus skaņdarbus, kā «Cry me a river» un «Summertime», bet arī jaunas melodijas, kurus uzlecošās vokālistes sagatavojušas, iespaidojoties no leģendārās mākslinieces.»

Vietnē amazon.com par Šeinu teikts: «Draugi, šī meitene spēj izdziedāt visu! Viņa ir viena no pēdējā laika visdaudzpusīgākajām vokālistēm, kas nākusi no Ņujorkas.»

Šeina Stīla (Shayna Steele) ir dzimusi Sakramento, Kalifornijā un šobrīd dzīvo Ņujorkā. Viņa ir ne tikai dziedātāja, bet arī dziesmu autore un Brodvejas aktrise, kuras enerģiju piedzīvosim koncertā; ir sadarbojusies ar dziedātājām Betu Midleri, Kelliju Klārksoni un Riannu, kā arī ar amerikāņu elektroniskās mūzikas leģendu Mobiju. Ierakstījusi un izdevusi trīs soloalbumus, no kuriem pēdējais, 2015. gadā izdotais «Rise», ieguvis plašu kritķu atzinību. Dziedātājas vokāls izskanējis populārākajos ASV TV šovos, kā arī «Grammy» balvu pasniegšanas ceremonijā. Šeina ir piedalījusies tādos atpazīstamos Brodvejas šovos, kā «Jesus Christ Superstar», «Hairspray» u.c.

Trīs «Grammy» balvu laureātu, grupas «Snarky Puppy», un Šeinas Stīlas skaņdarbs «Gone Under», ko īpašā, Latvijas Radio bigbendam veidotā aranžējumā, būs iespējams dzirdēt arī koncertā Rīgā.

«Rīgas festivāls» pirmo reizi notika 2011. gadā un arī šogad tas dažādās koncertvietās notiks no 7.-21. jūnijam. Biļetes visās «Biļešu Paradīze» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu