Džezam Saulkrastos aprit 20

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šovasar Saulkrastos norisināsies lielākie džeza mūzikas svētki Latvijā. Saulkrasti Jazz Festival svinēs apaļus – 20!

Jebkurā pasaules valstī ir kāds, kurš spēlē džezu, un tieši Saulkrasti Jazz Festival ir tā vieta, kur satiekas liela daļa šo mākslinieku.

Laika posmā no 17. līdz 22. jūlijam Saulkrastos, atpūtas kompleksā Minhauzena Unda, Saulkrasti Jazz Festival uz skatuves pulcēs labākos no labākajiem džeza mūzikas māksliniekiem. Tiks pārstāvēta Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija, Krievija, Zviedrija, Vācija, Austrija, Kotdivuāra, Mozambika un džeza mūzikas dzimtene ASV. Visas nedēļas garumā skatītājiem būs iespēja dzirdēt džeza mūziku izcilā instrumentālā un vokālā izpildījumā.

Šis ir gads, kad festivāla ietvaros norisināsies arī bundzinieku konkurss Baltic Drummer’s League, kurā tiks noskaidrots labākais un prasmīgākais jaunais bundzinieks Baltijā.

Kā svarīgāko no saviem mērķiem Saulkrasti Jazz Festival vienmēr ir uzsvēris jauno mūziķu izglītošanu. Tādēļ arī šajā gadā festivālā būs meistarklases, kuras vadīs pieredzējuši džeza mūzikas mākslinieki, mūzikas akadēmiju pasniedzēji un pasaulē pazīstamās poļu fusion grupas «Walk Away» mūziķi.

Festivāla galvenais viesis šogad būs no Mozambikas – Jimmy Dludlu ar grupu, kurš tiek uzskatīts par pasaulē slavenāko afrodžeza ģitārspēles virtuozu, taču nevar nepieminēt arī tādus māksliniekus, kā:

  • Sharon Clark (ASV),

  • Antons Gorbunovs (Krievija),

  • LSD Trio (Zviedrija),

  • Cecile Verny un Jelgavas Big Band (Vācija, Latvija),

  • Matilda Leko feat. Blue Circle (Vācija),

  • Walk Away (Polija),

  • The Ditties (Lietuva) un citi.

Īpašs solās būt arī Saulkrasti Jazz Festival atklāšanas vakars, kur pirmo reizi uz vienas skatuves, vienā vakarā būs dzirdami visu trīs Baltijas valstu (Latvijas, Lietuvas un Igaunijas) mūzikas akadēmiju džeza nodaļu absolventu diplomdarbi.

Bet, kā teicis amerikāņu džeza pianists, komponists un nepārspēts improvizācijas meistars Thelonious Monk, «talking about music is like dancing about architecture» (runāt par mūziku ir tas pats, kas dejot par arhitektūru), tādēļ, bez garām runām, tiekamies jūlijā Saulkrastos, XX Saulkrasti Jazz Festival 2017!

Sīkāka informācija par XX Saulkrasti Jazz Festival 2017 koncertprogrammu un piedāvātajām meistarklasēm ir pieejama festivāla mājaslapā www.saulkrastijazz.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu