«Grammy» maina noteikumus, lai paplašinātu klasiskās un džeza mūzikas pārstāvniecību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Grammy» balvu pasniegšanā kategorijā «Gada albums» šogad tiek mainīti noteikumi, lai atļautu plašāku klasiskās un džeza mūzikas pārstāvniecību, trešdien paziņojusi ASV Skaņu ierakstu akadēmija.

Akadēmija, kas balso par «Grammy» balvu piešķiršanu, paziņoja par izmaiņām, gatavojoties sākt nomināciju procesu pirms 60.balvas pasniegšanas ceremonijas, kas notiks nākamā gada 28. janvārī.

Atbilstoši iepriekšējiem noteikumiem akadēmija kategorijā «Gada albums» varēja izskatīt jebkuru kvalifikācijas gadā izdotu albumu, kurā kopā ir vismaz pieci atšķirīgi ieraksti, kuru kopējais ilgums ir vismaz 15 minūtes.

Pārskatot noteikumus, akadēmija atteicās no prasības par pieciem ierakstiem, ja albuma kopējais ilgums ir vismaz 30 minūtes.

«Definīcijas paplašināšana ļaus iekļaut vairāk mūzikas radītāju, kuri rada ilgākus darbus, īpaši klasiskajā, deju un džeza jomā,» paziņoja akadēmija.

Kategorijā «Gada albums» kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem ir dominējuši popmūzikas un rokmūzikas pārstāvji. Pēdējie divi uzvarētāji - Adeles «25» šogad un Teilores Sviftas «1989» pērn - bija komerciāli ļoti veiksmīgi albumi.

Džeza leģenda Herbijs Henkoks šajā kategorijā uzvarēja 2008. gadā, tomēr par albumu, kurā bija folkpopa pārstāves Džonijas Mičelas dziesmu kaverversijas.

Akadēmija arī paziņoja, ka tās 13 000 balsotāju pirmo reizi balsos tiešsaistē.

Pēc vairāk nekā desmit gadu ilgas pasākuma rīkošanas Losandželosā «Grammy» balvu pasniegšanas ceremonija nākamgad notiks Ņujorkā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu