Festivālā «Saulkrasti Jazz» uzstāsies Ieva Kerēvica kopā ar «Mirage Jazz Orchestra»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivālā «Saulkrasti Jazz» šodien plkst. 21 uzstāsies Ieva Kerēvica kopā ar «Mirage Jazz Orchestra», informēja festivāla rīkotāji.

Pirms vairāk nekā desmit gadiem dibinātais «Mirage Jazz Orchestra» ir uzskatāms par vienu no galvenajiem Latvijas džeza tradīcijas turpinātājiem un kopējiem. Tas muzicē trombonista Laura Amantova vadībā. Pēc orķestra mūziķu iniciatīvas ir izveidota jauna koncertprogramma «Sapnis» - latviešu oriģinālmūzika bigbendam. Gandrīz visu programmā iekļauto skaņdarbu autori ir «Mirage Jazz Orchestra» dalībnieki, tostarp džeza komponisti Madars Kalniņš, Alvils Altmanis un Vilnis Kundrāts.

Festivāla rīkotāji sacīja, ka minētie jaundarbi spilgti raksturo Latvijas džeza mūsdienīgumu un daudzpusību. Kopā ar orķestri uzstāsies arī Kerēvica.

Pirms «Mirage Jazz Orchestra» un Kerēvicas priekšnesuma, plkst.19, uz skatuves kāps Beāte Zviedre kopā ar Marikas Šaripo kvartetu. Viņu mūzikas pamatā ir džeza improvizācija, kas savienota ar klasiskās mūzikas elementiem un pasaules mūzikas akcentiem.

Savukārt plkst.20 festivālā uzstāsies dziedātāja Matilda Leko kopā ar džeza grupu «Blue Circle». «Leko ir māksliniece, kura mūzikas radīšanas procesā nejūt robežas. Viņa ir viena no autentiskākajām dziedātājām Austrijā, kuras balss tembrs spēj pielāgoties gan svingam un bosanovai, gan Balkānu un čigānu stila mūzikas izpildījumam,» sacīja festivāla rīkotāji.

Festivāls «Sauklkrasti Jazz» norisinās līdz 22.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu