Dzintaru koncertzālē trompetists Kriss Boti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

3. septembrī Dzintaru koncertzālē uzstāsies amerikāņu trompetes virtuozs Kriss Boti (Chris Botti), informē rīkotāji. Boti pirmo reizi Rīgā muzicēja «Nemo» ūdens atrakciju parkā, kad uzstājās kopā ar dziedātāju Stingu viņa koncertturnejā «Brand New Tour».

Trompetes spēli Boti sāka apgūt Mauthudas kopienas koledžā, Grešemā, dzimtajā Oregonas štatā. Pēc koledžas absolvēšanas viņš turpināja studijas Indiānas universitātē pie Deivida Beikera un trompetes profesora Bila Adamsa. Savas prasmes viņš papildināja pie tādām džeza slavenībām kā Vudijs Šo un Džordžs Kūlmens. Pēdējā kursā Kriss Boti pameta mācības, lai dotos īsās turnejās ar Frenku Sinatru un Badiju Riču. Jau 90.gados viņš intensīvi spēlēja kopā ar Polu Saimonu un Stingu, līdz sāka savu solokarjeru.

Savas solokarjeras laikā Boti ir pārdevis vairāk nekā četrus miljonus ierakstu. Viņš ir muzicējis kopā ar tādiem mūziķiem kā Stings, Bārbra Streizande, Tonijs Benets, Lēdija Gāga, Pols Saimons no grupas «Saimons un Garfunkels», Stīvens Tailers no «Aerosmith», čellists «Jojo Ma» un vijolnieks Džošua Bells.

Savā albumā «Impressions», kas saņēma prestižo «Grammy» balvu, Boti sadarbojies ar tenoru Andreu Bočelli, džeza pianistu Hērbiju Henkoku, kantri mūziķi Vinsu Džilu, roka leģendu no «Dire Straits» Marku Knopfleru un citiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu