Pirmo reizi Latvijā iznāk žurnāls par džezu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21. septembris ir diena, kad dienas gaismu ierauga Džeza žurnāls Nr.1. Digitālais žurnāls ir veidots uz www.JAZZin.lv resursa bāzes un ietvers intervijas ar Latvijas un ārzemju džeza mūziķiem, pagājušo un gaidāmo notikumu apskatus, bilžu galerijas, koncertu un albumu recenzijas.

Pirmajā laidienā — intervija ar multiinstrumentālistu Kamasi Vašingtonu (Kamasi Washington); vienu no Saulkrasti Jazz festivāla organizatoriem Tāli Gžibovski; džeza mūziķiem Beāti Zviedri un Tomu Lipski; recenzijas par diviem 20., jubilejas Saulkrastu festivāla koncertiem; iespaidi par Starptautisko Džeza skolu asociāciju; foto no Rīgas Ritmiem un citiem pasākumiem; lielais rudens notikumu apskats. Pie laidiena ir strādājuši Wise Music Society, mūzikas menedžere Aiga Leitholde un mūziķi Toms Lipskis un Edgars Cīrulis.

Resurss www.JAZZin.lv joprojām darbosies kā afiša, kurā tiek apkopoti džeza mūzikas koncerti, bet žurnālu plānots izlaist reizi dažos mēnešos: «Džezs Latvijā un ārpus tās aktīvi attīstās, un tas nozīmē, ka mums vienmēr būs, ar ko padalīties ar lasītājiem,» saka žurnāla autori. Džeza mūzikas mīļi, kas vēlas veikt ieguldījumu pašmāju džeza pasaules attīstībā, var pievienoties nākamo laidienu tapšanā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu