Mūzikas namā «Daile» džeza vakars ar Kārļa Auziņa kvartetu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

12. oktobrī plkst. 19.00 mūzikas namā «Daile» gaidāms jaunā saksofonista Kārļa Auziņa kvarteta koncerts «Skaņu gleznas».

Kārļa Auziņa kvartets ir muzikāli spēcīgu un līdzīgi domājošu mūziķu apvienība, kuru mūzika ir par brīvību, savstarpēju uzticēšanos un dvēseli. Šo muzikālo savienību veido četru dažādu kultūru pārstāvji - latviešu, poļu, zviedru un norvēģu.

Kvartets izveidojies Dānijā, kur visi mūziķi dzīvo. Gan kvartetā, gan katrs indivudiāli mūziķi ir dažādu prestižu džeza konkursu laureāti, kritiķu atzīti Eiropā un pasaulē. Grupas muzikālo identitāti veido skaņu gleznas un kompozīcijas, kas kalpo kā sākumpunkts improvizētam ceļojumam, kur galvenais uzsvars tiek likts uz saspēli un savstarpēju mijiedarbību. Šie elementi veido bagātīgu muzikālo pieredzi, kur abstrakcija satiekās ar melodijām, meditatīvs miers un vienkāršība darbojas kopā ar enerģētiskām pasāžām un virtuozitati.

Šis sastāvs izpilda Kārļa oriģinālkompozīcijas, kas radītas, ietekmējoties no Eiropas un Amerikas džeza tradīcijām, latviešu un citu zemju folkmūzikas un 20., 21. gs. klasiskās mūzikas. Kārļa Auziņa kvarteta albums «Images in Regard of The Central Reference System» ieguvis kritiķu atzinību daudzviet Eiropā, kā arī šogad tika nominēts Mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta mikrofons» divās nominācijās. Koncertā tiks izpildītas gan kompozīcijas no šī albūma, gan jaunas, kas radušās pavisam nesen.

Kvarteta sastāvā: Kārlis Auziņš (saksofoni), Artur Tuźnik (klavieres), Joel Illerhag (bass), Simon Albertsen (bungas).

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu