Ar divām platēm sevi piesaka jauna vinilplašu izdevniecība «Jersika Records»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 7. oktobrī, Jersikas ielas vinila dienas ietvaros tiks prezentēta mūzikas ierakstu kompānija «Jersika Records», kā arī divas pirmās kompānijas izdotās skaņu plates - The Gerhard Ornig / Toms Rudzinskis Quartet albums «Locomotion!» un Staņislava Judina un Asnātes Rancānes albums «OP.2».

«Jersika Records» ir džeza, improvizētās un eksperimentālās mūzikas izdevniecība, kuras ieraksti tiek izdoti tikai vinila skaņuplašu formātā, kā arī publicēti visos mūzikas straumēšanas servisos. «Jersika Records» ir daļa no Mango Vinyl Press, kas nākamajā gadā plāno sākt vinila plašu ražošanu Latvijā.

Pirmā skaņuplate, kas izdota Jersika Records Analogue sērijā, ir The Gerhard Ornig / Toms Rudzinskis Quartet albums «Locomotion!». Trompetists Gerhards Ornigs, saksofonists Toms Rudzinsks kopā ar bundzinieku Andri Buiķi un kontrabasistu Petu Klīveru (Pat Cleaver) radījuši oriģinālu un laikmetīgu džeza mūziku. Kvarteta skanējums ir tradīcijās balstīts, moderns, dinamisks un enerģisks. Ieraksts veikts analogi, uz lentes, mūziķiem spēlējot kopā vienā telpā, kas ir īpaši akustiski projicēta un ierīkota studijā LokoMotiv Room.

Otrā skaņuplate, kas izdota Jersika Records Digital sērijā, ir Staņislava Judina un Asnātes Rancānes albums «OP.2», kas patīkami pārsteidz ar laikmetīgu folkloras interpretāciju ambientā, eksperimentālā un meditatīvā mūzikā. Ieraksta skanējumu raksturo spēcīgs dziedājums un novatoriska pieeja kontrabasa spēlē, kas atklāj šā instrumenta plašās iespējas.

Jersikas ielas vinila diena risināsies visas dienas garumā, no plkst. 10.00 notiks skaņuplašu tirdziņš, kurā piedalīsies pašmāju kolekcionāri, tirgotāji un vinila entuziasti, dodot iespēju ikvienam redzēt, dzirdēt un iegādāties visdažādāko žanru un vecumu skaņuplates, atskaņotājus un citus ar vinilu saistītus aksesuārus. Pasākuma ietvaros notiks džeza vēsturnieka Indriķa Veitnera lekcija «Latvijas džeza ieskaņojumi vinilā», bet ar džeza perfomanci uzstāsies Kaspara Kurdeko projekts «KlusiKlusi».

Papildu informācija: Mareks Ameriks, e-pasts mareks.ameriks@gmail.com, tālrunis 29147697.

Jersikas ielas vinila diena norisināsies Rīgā, Jersikas ielā 21 no plkst. 10.00.

Detalizēta informācija:

www.facebook.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu