Radio bigbends laiž klajā CD «Latviešu džeza svīta vol. 2»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 17. oktobrī norisinājās Latvijas Radio bigbenda koncerts «Latviešu džeza svītas II». Jaunās programmas pirmatskaņojums un CD ieraksta «Latviešu džeza svīta vol. 2» prezentācija notika festivāla «Arēna» ietvaros. Šis ir jau otrais Latvijas Radio bigbenda džeza svītas albums, kura radīšanā iesaistījušies jaunie latviešu mūziķi un komponisti.

Latvijas Radio bigbends otrā albuma «Latviešu džeza svīta» radīšanā iesaistījušies jauni, talantīgi un daudzsološi latviešu mūziķi un komponisti – pianists Rūdolfs Macats, ģitārists Matīss Čudars un pianists Krists Auznieks. Jaunie komponisti turpina studijas un profesionālās karjeras ārpus Latvijas – viņu muzikālās kompozīcijas atspoguļo arī aktuālākās šī brīža tendences uz pasaules džeza mūzikas skatuves.

Albums «Latviešu džeza svīta vol. II» iekļauj deviņus skaņdarbus dažādos džeza mūzikas stilos. Orģinālmūzikas pamatmērķis ir turpināt džeza svītas skaņdarbu kompozīcijas latviešu mūzikā un atdzīvināt džeza svītas žanru Latvijā, ko uzņēmies Latvijas Radio bigbends.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu