«Winterfest» atklāšanā džeza pianists Vjačeslavs Ganeļins

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Lielajā ģildē 12. novembrī plkst.19 notiks Hermaņa Brauna fonda rīkotā 19. festivāla «Winterfest» atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies džeza mūziķis Vjačeslavs Ganeļins, informē fonda pārstāvji.

Kopā ar Ganeļinu festivāla atklāšanas koncertā uzstāsies sitaminstrumentālists Arkādijs Gotesmans un pašmāju saksofonists Deniss Paškevičs.

Ganeļins 1988. gadā sāka strādāt Jeruzalemes Mūzikas un dejas akadēmijā, kur kļuva par Džeza fakultātes profesoru un vadītāju. Izraēlā viņš izveidoja starptautisku festivālu «Jazz Globus» un ir rosinājis daudzus džeza un multimediju projektus. Savas karjeras laikā Ganeļins ieguvis vairākas balvas par saviem darbiem - 60 kinofilmu skaņu celiņiem, vairāk nekā 40 teātra izrāžu mūziku, sešiem mūzikliem, trim operām un baletu.

Viens no Ganeļina dibinātajiem mūzikas projektiem «GTČ» šā gada februārī ieguva Lietuvas valsts augstāko apbalvojumu mākslā - nacionālo prēmiju «par lietuviešu nacionālās džeza skolas izveidošanu». Par godu šim notikumam mūziķi sniedza koncertu Viļņas Dižkunigaišu pilī.

Mākslinieks dibinājis arī ansambli «Ganelin Trio Priority», kura sastāvā spēlē lietuviešu saksofonists Petrs Višņausks un vācu bundzinieks Klauss Kūgels. Tāpat Ganeļins izpildījis duetus ar komponisti, dziedātāju un dejotāju Esti Kenanu-Ofriju, saksofonistu Nedu Rotenbergu un kontrabasistu Vladimiru Volkovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu