Latvijas Radio bigbends Ņujorkas un Vašingtonas koncertzālēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Radio bigbends devies uz ASV, lai 8. janvārī uzstātos Ņujorkas Linkolna centrā «Dizzy’s Club Coca Cola» un 10. janvārī Vašingtonas Kenedija centrā «The Kennedy Center For Performing Arts», informēja valsts SIA «Latvijas Koncerti» pārstāve Ance Jirgena.

Bigbends uz ASV devies, lai koncertos izpildītu programmu «Mare Balticum» jeb «Klusums & vētra», kurā iekļautas latviešu tautasdziesmas džeza apdarē. Aranžiju autors ir austrāliešu džeza mākslinieks Džeimss Morisons, kurš radīja arī speciālu oriģināldarbu ar tādu pašu nosaukumu.

Koncertos klausītājiem būs iespēja dzirdēt arī jaunās latviešu džeza dziesmas, kuras kopā ar bigbendu izpildīs starptautiskā džeza mākslinieku konkursa «Riga Jazz Stage» Grand Prix titula ieguvēja Kristīne Prauliņa. Abi koncerti no citiem atšķirsies ar to, ka dziesmas pārdzejotas angļu valodā.

Bigbends ir pirmais no Latvijas orķestriem, kurš līdz šim ir devies koncertturnejā pāri okeānam. Tāpat bigbends savas pastāvēšanas laikā ieguvis starptautisku atzinību un uzstājies kopā ar tādiem pasaules klases māksliniekiem kā Džodžo Maijeru, Kurtu Elingu, Alanu Harisu, ansambli «New York Voices», Rendiju Brekeru, Diānu Šhūru, Šeinu Stīlu u.c.

Koncerti Ņujorkā 8. janvārī sāksies plkst.19.30 un 21.30 pēc vietējā laika, savukārt Vašingtonā - 10. janvārī plkst.18.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu