Kauņas džeza festivālā uzstāsies Laura Mvula

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

30. aprīlī Kauņas «Žalgiris» arēnā Kauņas džeza festivāla ietvaros uzstāsies dziedātāja no Birmingemas - Laura Mvula, kura, starp citu, pirms četriem gadiem uzstājās festivālā «Positivus», liecina festivāla mājas lapā publicētā programma.

Uzaugusi netālu no Birmingemas kristīgā trīs bērnu ģimenē un jau no agras bērnības ir dziedājusi visdažādākajos pasākumos, sākot ar skolas talantu šoviem un ģimenes viesībām, un beidzot ar baznīcas koriem. Par savu pirmo un lielāko ietekmi viņa dēvē angļu deviņdesmito gadu meiteņu R’n’B grupu «Eternal», kas lielā mērā arī esot ietekmējusi viņas dziedāšanas stilu. Cerībā profesionāli nodarboties ar mūziku Mvula absolvēja Birmingemas Konservatoriju, iegūstot komponistes izglītību, tomēr sākotnēji sapni piepildīt neizdevās, tā vietā pēc universitātes piestrādājot gan pamatskolā par skolotāju, gan Birmingemas operas uzņemšanas nodaļā. Tieši laikā, kad Laura strādāja operā, viņas sūtītos demo ierakstus pamanīja Sony pārstāvji, kas ar jauno dziedātāju noslēdza sadarbības līgumu 2012. gada rudenī, pēc kā uz karstām pēdām tika izdots pirmais EP «She». Pateicoties šim ierakstam, par jauno dziedātāju interesi sāka izrādīt arī prese. Uzmanība vēl daudz vairāk pieauga pašās gada beigās, kad viņa vienas nedēļas laikā gan tika nominēta Brit Awards kategorijā «Kritiķu izvēle», gan arī ieguva ceturto pozīciju BBC Sound of 2013.

Izdoti divi Mvulas albumi - 2013. gada «Sing to the Moon» (skat. recenziju) un «The Dreaming Room» (2016).

Vēl festivālā uzstāsies Gregorijs Porters, Stenlija Klārka grupa u.c.

www.kaunasjazz.lt

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu