Latvijā uzstāsies uzlecošā džeza zvaigzne Džezmeja Horna

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

5. maijā plkst. 19 ciklā «Jūrmala Jazz» ar vienīgo koncertu, Pasaules turnejas ietvaros, Dzintaru koncertzālē uzstāsies uzlecošā amerikāņu džeza zvaigzne – dziedātāja Džezmeja Horna (Jazzmeia Horn).

Uzlecošā džeza zvaigzne vokāliste Džezmeja Horna (ASV) ir 2015. gada «Thelonious Monk» un 2013. gada «Sarah Vaughan International Jazz Vocal» konkursa uzvarētāja. Ar viņas vecumam neraksturīgu un vokālo briedumu jaunā dziedātāja sevi pieteica ar debijas albumu «A Social Call», kas tapa ierakstu studijā «Concord’s Prestige». «A Social Call» ir laikmetu atspoguļojums, un Džezmeja to dēvē par «sociālās atbildības aicinājumu, lai apzinātos savu lomu sabiedrībā». Tas ir lielisks un vienlaikus iedvesmojošs vēstījums ar mainīgu vokālu, sketa dziedāšanu un izteiksmīgu grupas uzstāšanos. Šis albums ir kā tagadne un nākotne vienlaikus – tas atklāj talantu, kas gatavs stāties līdzās labākajiem mūsdienu džeza vokālistiem, un ietver visu, ko ikviens vēlētos dzirdēt no «veterānes» vokālistes ar ilggadēju slavu.

Tomēr Džezmeja pazemīgi liek savu dzīvi un muzikālās dotības dieva priekšā un saka: «Esmu pateicīga par iespēju profesionāli muzicēt un vēlos garīgi pacelt to cilvēku dvēseles, kuriem tas ir nepieciešams, un izmantoju savu meistarību mūzikā.»

Džezmejas Hornas koncerts notiks cikla «Jūrmala Jazz» ietvaros, kas klausītājiem Dzintaru koncertzālē piedāvā baudīt izcilu džeza mūziķu priekšnesumus no visas pasaules.

«Džezmejai Hornai piemīt izcila tehnika un īsts mākslinieciskais redzējums. Horna satriec publiku ar savu muzikālo jūtīgumu, kas veikli līdzsvaro gadsimta vidus un mūsdienu neosoula džezu,» tā raksta žurnāls «DownBeat».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu