Rīgā uzstāsies džeza saksofonists Sīmuss Bleiks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgā 2. maijā uzstāsies britu/amerikāņu džeza saksofonists Sīmuss Bleiks (Seamus Blake), lai paviesotos Denisa Paškeviča saksofonfestivāla «Jazz Room» sesijā un uzstātos kopā ar Paskeviču, informē pasākuma rīkotāji.

Bleiks tiek atzīts par vienu no spēcīgākajiem mūsdienu džeza pārstāvjiem. Viņa mūzikā netrūkst ne pārdomātu motīvu, ne pārsteidzošu improvizāciju, ne īsta «grūva». Bleiks karjeras laikā ir ierakstījis vairākus starptautiski atzītus albumus. Jūlijā tiks izdots arī jauns saksofonista CD, kas tapis pērnā gada nogalē Parīzē kopā ar viņa jaunāko grupu «The French Connection».

Koncertā uzstāsies arī literatūras un teātra žanra pārstāvis Arkādijs Gotesmans no Lietuvas, viens no vadošajiem lietuviešu pianistiem Dmitrijs Golovanovs, kā arī jaunās profesionālo mūziķu paaudzes pašmāju kontrabasists Reinis Ozoliņš.

Paškevičs norādīja, ka viņa sadarbība ar Gotesmanu ir būtiska, jo viņš ir draugs, mentors, perkusionists, bundzinieks, aranžētājs un vairāku mūzikas festivālu oficiālais pārstāvis. «Kopsadarbība ar Sīmusu Bleiku un Arkādiju man būs ļoti interesanta un īpaša,» viņš uzsvēra.

Koncerts notiks Rīgas Mākslas telpā, Kungu ielā 3, un sāksies plkst. 19.30.

«Jazz Room» ir biedrības «Riga Room» un tās mākslinieciskā vadītāja Paškeviča pirms diviem gadiem dibināts saksofonmūzikas festivāls, kura sesijās Latvijā saspēlējas daudzi Eiropā un pasaulē zināmi meistari.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu