Liepājas koncertzāles jaunajā kamersērijā «Personīgi» skanēs džezs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šī gada pavasarī Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars» uzsākusi jaunu kamerzāles koncertu sēriju «Personīgi». Visa gada garumā sešos dažādos koncertos klausītāji tiks aicināti baudīt ne tikai mūzikas skanējumu, bet arī pēckoncerta sarunas par dzīvi mūzikā un ārpus tās. Ar programmu «Skaņu gleznas» svētdien, 27. maijā pulksten 19 sēriju papildinās Kārļa Auziņa džeza kvartets.

Atraktīvais džeza kvartets izveidojies Kopenhāgenā un apvieno četru dažādu kultūru mūziķus, kurus vieno muzikālā brīvība, savstarpējā uzticēšanās un dvēseliskums. Kā stāsta paši grupas dalībnieki, grupas muzikālo identitāti veido improvizācijas un kompozīcijas, kurās mūziķi akcentē saspēles un savstarpējās mijiedarbības mākslu. Šie elementi veido bagātīgu muzikālo pieredzi, kur abstrakcija satiekas ar melodijām, meditatīvs miers un vienkāršība mijas ar enerģētiskām pasāžām un virtuozitāti.

Kvartets izpilda Kārļa Auziņa oriģinālkompozīcijas, kuru ietekmes meklējamas Eiropas un Amerikas džeza tradīcijās, latviešu un citu zemju folkmūzikā un 20., 21. gadsimta klasiskajā mūzikā. Apvienības mūzikas skanējums raksturīgs Skandināvijas un Baltijas reģionu stilam, kur dominē zema tonalitāte un lēns ritms. Kvarteta izpildītā mūzika ir kā ceļojums ar skaidru ceļamērķi, taču pa ceļam piedzīvotais ik reizi var būt citādāks.

Kvarteta albums «Images in Regard of The Central Reference System» ieguvis kritiķu atzinību daudzviet Eiropā, kā arī pagājušajā gadā nominēts mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta mikrofons» divās nominācijās - «Debija» un «Džeza albums». Koncertā tiks izpildītas kompozīcijas no minētā albuma, kā arī jaunas, nesen radītas kompozīcijas.

Grupas sastāvā ir mūziķi no Latvijas, Polijas, Zviedrijas un Norvēģijas: Kārlis Auziņš (saksofoni), Arturs Tužņiks (Artur Tuźnik, klavieres), Joels Illerhēgs (Joel Illerhag, bass) un Simons Albertsens (Simon Albertsen, bungas). Gan kvartetā, gan katrs individuāli, mūziķi ir dažādu prestižu džeza konkursu laureāti, kritiķu atzīti Eiropā un pasaulē. Jaunos māksliniekus vieno līdzīgi uzskati par to, kas ir mūzika.

Ar kamersērijas ieceri iepazīstina idejas autore un Liepājas koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča: «Šogad esam izveidojuši jaunu kamerzāles sēriju «Personīgi» ar nodomu attīstīt un dot nozīmīgu vietu mazo formātu koncertu baudīšanai tiešākā un personīgākā veidā. Muzikālā vēstījuma nepastarpinātai saņemšanai vēlamies radīt tuvāku, brīvāku un atvērtāku enerģijas apmaiņu starp izpildītājiem un klausītāju. Sēriju īpašāku padarīs mūsu iecere pēc koncertiem veidot mākslinieku un klausītāju neformālas tikšanās - veicināt savstarpējas sarunas.»

Pateicoties sērijas atbalstītājam SIA «Prike Latvija», apmeklētāji pēc koncerta aicināti uzturēties, lai baudītu atspirdzinošu dzērienu un pēckoncerta sarunas ar māksliniekiem. Sērijas nākošais notikums: 13.10.2018. pl. 16.00 Dejas ar marimbām. Trio SR9 (Francija).

Biļetes, sākot no 7 eiro, nopērkamas koncertzāles «Lielais dzintars» informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides. Kamerzāles koncertu sēriju «Personīgi» organizē SIA «Lielais dzintars», norisi finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Liepājas pašvaldība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu