«Pashkevich Jazz Club» ar vērienu atzīmēs pirmo dzimšanas dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apritējis jau gads kopš durvis vēris «Pashkevich Jazz Club», kas atrodas Vecrīgā, Palasta ielā 10, un šim notikumam par godu ieplānojis vērienīgu programmu 19. maijā.

Koncertu pulksten 21 uzsāks viens no kluba līdzīpašniekiem, taustiņinstrumentālists Ņikita Bratuss, kuram pievienosies kontrabasists Andris Grunte un bundzinieks Artis Orubs, kā arī viesi no Lietuvas – ģitārists Martins Majorovs un saksofonists Leonards Pilkausks. Otrajā daļā viņiem pievienosies kluba koncertgadā tur ik pa laikam muzicējušie mākslinieki: dziedātājs Laimis Rācenājs, saksofonists Indriķis Veitners, taustiņinstrumentālisti Gints Žilinskis, Atis Andersons, Artjoms Sarvi, Krists Saržants un Toms Mikāls, ģitārists Jānis Vanadziņš, saksofonists un taustiņinstrumentālists Vilnis Kundrāts, bundzinieki Vlads Zelkins un Leonards Vīksne, dziedātājas Evilena Protektore, Rūta Dūduma un Diāna Pīrāgs, dziedātājs Kārlis Mangulsons un vēl citi. Šāds mūziķu sastāvs, protams, nodrošinās visīstāko jam session atmosfēru, kā jau tas džeza klubā pienākas.

Ieeja jau no pulksten 20.00 un dzimšanas dienas viesi tiks cienāti ar tā saukto welcome drink jeb viesmīlības dzērienu. Ieejas cena EUR 12 un biļetes klubā nopērkamas jau tagad. Potenciālajiem jam session dalībniekiem par ieeju nebūs jāmaksā. Galdiņu rezervācija pa tālruni 25642429.

Gada laikā «Pashkevich Jazz Club» notikuši vairāk kā 300 pasākumi, kuros uzstājušās gan pašmāju leģendas, gan ārzemju zvaigznes, ieskaitot amerikāņu saksofonistu Rick Margitza, britu/amerikāņu saksofonistu Seamus Blake, vācu trompetistu un taustiņinstrumentālistu Sebastian Studnitzky, amerikāņu dziedātāju Julie Silvera un dāņu basistu Kenneth Dahl Knudsen.

«Pashkevich Jazz Club» var uzskatīt par pirmo īsto džeza klubu Latvijā ar augstu, speciāli izbūvētu skatuvi, labu apskaņojumu, lieliem logiem, kas paver skatu uz vecpilsētu, protams, arī bāru, kurā nekas netrūkst, un īsta restorāna cienīgu virtuvi. Džezs dzīvā izpildījumā klubā skan gandrīz katru vakaru, ļaujot uzstāties arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļu studentiem. Turklāt džezs tiek uztverts kā plašs mūzikas žanrs, kurā iekļaujas dažādi stili no svinga un blūza līdz etnodžezam un fankam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu