Liepājā koncertēs blūza un fanka mūziķis Bonijs Fīldss

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

29. jūlijā plkst. 20.00 Liepājas koncertzāli «Lielais dzintars» ar enerģiskiem blūza un fanka ritmiem uzkarsēs leģendārais dziedātājs un trompetists Bonijs Fīldss (Boney Fields) no ASV. Blūza un fanka leģenda Latvijā viesosies koncertu sērijas «Pasaule Lielajā dzintarā» ietvaros, kas apmeklētājiem piedāvā unikālas, pasaules atzinību iekarojušu mūziķu uzstāšanās. Liepājā Bonijam Fīldsam uz skatuves pievienosies pašmāju blūza grupa Elastic.

«Īsta mūzika īstu mūziķu izpildījumā,» tieši šie slavenā skatuves mākslinieka Prinsa vārdi precīzi raksturo čikāgieša Bonija Fīldsa patieso muzicēšanas garu un spēles prieku. Gluži kā Prinss, arī trompetists Bonijs Fīldss ir daļa no afroamerikāņu mūziķu paaudzes, kuri dzimuši, lai iekarotu skatuvi.

Savā mūzikā Fīldss prasmīgi apvieno fanku un blūzu – abas Great Black Music sastāvdaļas, kas pašā vasaras karstumā Liepājas koncertzāles apmeklētājiem sola radīt īpaši enerģisku un pacilātu noskaņojumu.

Mūžam enerģiskais šovmenis Bonijs Fīldss rada mūziku, ceļojot pa visu pasauli un piedaloties tādos prestižos mūzikas festivālos kā Jazz à Vienne, Jazz in Marciac, Madajazzcar, Tabarka Jazz Festival un citos. Māksliniekam izdevies izkopt pašam savu skatuves stilu, apvienojot fanku ar retro un futūristiska blūza skaņām. Fīldsa ierakstiem un skatuves priekšnesumiem raksturīga neatvairāma estētika un grūvs.

Bonijs Fīldss dzimis un audzis Čikāgā, bērnību pavadot vecāku iecienīto geto dziesmu un gospeļu kora mūzikas pavadībā, kas mudināja viņu izkopt neatkārtojamu balss skanējumu, ko papildina trompetes spēle. Dziedātāja un trompetista divējādais talants nodrošinājis mūziķim vienu darbu pēc otra blakus tādām mūzikas leģendām kā Lakijs Pītersons, Luters Alisons, Džeimss Kotons, Badijs Gajs, Liza Makkomba, kā arī Džordžs Klintons, Maseo Pārkers, Freds Veslijs un Būtsijs Kolinss.

Liepājas koncertā Bonijam uz skatuves pievienosies grupa Elastic (bijusī Bite's Blues band) – Raitis Kalniņš (bungas), Roberts Romānovs (bass), Oskars Stolse-Semerovs (vokāls, mutes ermoņikas), Rihards Bērziņš (klavieres, ērģeles) –, kā arī īpašais viesis Igors «Rebel» Novikovs (ģitāra, vokāls).

Blūza un fanka mūziķis Latvijā viesosies otro reizi. Iepriekš Fīldss kopā ar pašmāju blūza apvienību Latvian Blues Band and Friends Latvijā uzstājās 2014. gadā. 2018. gadā iznāks Bonija Fīldsa sestais studijas albums Bump City.

Boney Fields @ Jazz à Vienne - Extraits from François PEYRATOUT on Vimeo.

Biļetes, sākot no 7 eiro, nopērkamas koncertzāles «Lielais dzintars» informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, personām ar I un II grupas invaliditāti, to pavadoņiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.Koncertu ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas pašvaldības atbalstu organizē SIA «Lielais dzintars». Pasākuma norises ilgums: 1h 40 min.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu