VEF Kultūras pilī koncertu sniegs Mihils Borstlaps

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

17. oktobrī VEF Kultūras pils Kamerzālē koncertu sniegs nīderlandiešu komponists un pianists Mihils Borstlaps (Michiel Borstlap). Māksliniekam piemīt daudzpusīgs talants – viņš ir virtuozs gan džeza, gan klasiskās, gan populārās mūzikas lauciņā. Mihils jau 2010. un 2015. gadā uzstājās Latvijā.

Mihils bija brīnumbērns, kurš uzsāka spēlēt klavieres jau četru gadu vecumā. Kopš mākslinieks ar lielu godu absolvēja mūzikas konservatoriju 1992. gadā, nīderlandiešu mūziķis ir radījis nozīmīgas, paliekošas vērtības starptautiskajā mūzikas ainavā. Viņa mūzika tiek raksturota kā liriska, klasiska, apburoša, laicīga un pāri visam – aizkustinoša.

Noklausies jauno Borstlapa koncertalbumu.

Borstlapa komponētā mūzika sāka iegūt sev raksturīgās iezīmes deviņdesmito gadu beigās, kad viņš sāka aizgūt mūzikas elementus no džeza un blūza žanriem. Ap šo laiku Mihils ieguva vairākus starptautiskus apbalvojumus - atpazīstamākais no tiem prestižā Teloniusa Monka/BMI komponistu balva ASV.

2003. gadā viņa kā komponista reputācija bija izaugusi tik ievērojami, ka Kataras emirs starp 12 kandidātiem izvēlējās Mihilu pirmās operas par arābu kultūru radīšanai. 3 stundu ilgais meistardarbs «Avicenna» bija jārada ātrāk kā mēneša laikā, neskatoties uz to, tas guva lielus panākumus - operas pirmizrādi televīzijas tiešraidē vēroja vairāk kā 300 miljoni skatītāju.

Mihils Borstlaps ir teicis: «Paplašinot mūzikas robežas, ļaujot saplūst stiliem un tendencēm, mēs kļūstam emocionāli inteliģentāki.» Būdams klasiski trenēts mūziķis, viņš ir sadarbojies roku rokā ar tādām ekselentām pasaules līmeņa džeza zvaigznēm kā H. Henkoks, Dž. Vannelli, P. Methenijs, V. Šorters, B. Brufords, Dž. Djūks un daudziem citiem.

Kopš 2010. gada Mihils Borstlaps fokusē savu karjeru uz klavieru solokoncertiem, kuros pianists sevi atklāj arī kā lielisku oratoru. Viņa koncerti ir piepildīti ar lielisku humoru un asprātīgiem stāstiem par atgadījumiem mūzikas pasaulē. Visi viņa radītie meistardarbi ir ārkārtīgi melodiski – tajos jaušamas enerģiskas, harmoniskas un ‘džeziskas’ noskaņas.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā:

bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu