Tuvojas «World Jazz Festival». Vecrīgā notiks bezmaksas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

26. jūlijā Vecrīgā notiks jubilejas «World Jazz Festival» atklāšana. Džeza mūzikas festivāls sāksies ar bezmaksas koncertu pretī Pēterbaznīcai.

Zem klajas debess pašā Rīgas sirdī, Reformācijas laukumā ceturtdien plkst. 15 sāksies koncerts, kas tiks atklāts ar tradicionālo džezmeņu gājienu cauri Vecrīgai, kuru vadīs populārs saksofonists Igors Butmans ar Maskavas džeza orķestri un citiem festivāla māksliniekiem. Uz skatuves uzstāsies vietējā grupa «Big Al & The Jokers», igauņu kolektīvs «Trump Conception» un ansamblis «Ural's Dixieland».

Grupa «Big Al & The Jokers» dibināta 2013. gada 8. aprīlī populārās Rīgas grupas «Keksi» transformācijas rezultātā. Kolektīvā ietilpst Latvijā un Lietuvā pazīstami mūziķi. Pēdējo gadu laikā grupa ir uzstājusies kopīgos koncertos ar daudzām pasaules zvaigznēm.

Pirmo reizi Vecrīgā muzicēs orķestris «Trump Conception» no Igaunijas, kas izpilda grupas līdera, komponista un basa spēles meistara Janno Trumpa kompozīcijas. 2016. gadā klajā nāca viņu debijas albums «One», kas guva augstu novērtējumu vietējās mūzikas žurnālistikas aprindās un tika izvēlēts par mēneša albumu radiostacijā «Radio Tallinn».

Trumps savas karjeras laikā ir piedalījies vairāku disku ierakstos un koncertējis kopā ar daudziem Igaunijas labākajiem džeza un popmūziķiem. 2015. gadā viņš nolēma dibināt savu ansambli, lai izpildītu paša radītās kompozīcijas. Orķestrī muzicē 10 dalībnieki, kas ir vieni no pazīstamākajiem un veiksmīgākajiem Igaunijas džeza mūzikas māksliniekiem.

Viens no labākiem Krievijas džeza sastāviem - ansamblis «Ural's Dixieland», kas bija dibināts 1969. gadā un šodien saglabā savas džeza tradīcijas un stilu.

Atgadinām, ka no 26. līdz 28. jūlijam Rīgā norisināsies piektais jubilejas «World Jazz Festival», kur uzstāsies tādi mākslinieki kā komponists Mišels Legrāns, saksofoniste Kendija Dalfere, dziedātājs Tonijs Momrels, vokāliste Anna Marija Jopeka, mūziķis Oļegs Akuratovs, saksofonists Oļegs Butmans un daudzi citi.

Biļetes uz pasākumu var iegadāties visās Biļešu servisa kasēs.

www.worldjazzfest.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu