Uz "Positivus" skatuves: "Acid Rain"

Toms Lūsis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Līdz "Positivus" festivālam atlikušas vien pāris nedēļas, tāpēc turpinām jūs iepazīstināt ar jau pazīstamām, kā arī mazāk zināmām grupām un izpildītājiem, kas uzstāsies šīs vasaras Salacgrīvas festivālā, tādējādi ļaujot uzzināt par mūziķiem ko vairāk, kā arī sadzirdēt iepriekš nedzirdēto. Šodien sīkāk pastāstīsim par rokgrupu "Acid Rain".

Vudstokas ziedu laiku cienīgu skanējumu pasākumam šogad piešķirs pašmāju rokgrupa – "Acid Rain". Grupa, kas savā skanējumā apvieno tādus rokmūzikas virzienus kā blues, funk, folk, psihodēliskais, kā arī progroks. Šķiet, ka latviešiem nemaz nav tik daudz grupu, kuras klausoties pirmās asociācijas būtu – Jimi Hendrix, "Led Zeppelin" vai "The Doors".

Šobrīd grupā spēlē trīs puiši: Iļja Krūmiņš (vokāls, ģitāra), Kristians Priekulis (bass), Matīss Tazāns (bungas). Paši par sevi viņi stāsta: ""Acid Rain" ir grupa no Rīgas, kas izveidota 2007. gada jūlijā. Kopš izveidošanas brīža dziesmu stilistika un muzikālās autoritātes ir mainījušās, bet ideja un ticība rokmūzikai, spēlētai ar enerģiju un pilnīgu atdevi, nav novecojusi."

"Acid Rain" ir uzstājušies Latvijas lielākajos klubos, 2009. gadā uzvarējuši bāra "I Love You" rīkotajā jauno grupu konkursā (iegūstot iespēju uzstāties uz "I Love You" skatuves "Positivus" 2009). Tāpat grupa piedalījusies festivālā "Bildes" (uzstājoties kopā ar pazīstamo "Latvian Blues Band"), vairākos "Fontaine" festivālos, "Fonofest", kā arī "Baltic Beach Party".

Pēc lieliskas uzstāšanās arī pagājušā gada "Positivus" festivālā vairs nebija šaubu, ka šos puišus fani vēlēsies redzēt arī šogad.

Pēdējo pāris gadu laikā grupa ir iesaistījusies arī blakusprojektā, kas ir rockabilly/rock'n'roll/rythm and blues stila projekts "Čehols". Puiši, nemainot sastāvu, bet izmainot repertuāru, uzstājas gan augstskolu ballēs, gan alus dārzos, gan dažādos korporatīvos pasākumos un ir ieguvuši labas atsauksmes no vairākiem Latvijā pazīstamiem mūziķiem, piemēram, Pita Andersona un bigbenda "Keksi".

Acid Rain - The House from Acid Rain on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu