«Mėnuo Juodaragis XVI» festivāls šogad veltīts Latvijai (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Augustā (23.-25.08.) Lietuvā, Zarasu pussalā, norisināsies neatkarīgais baltu kultūras, alternatīvās, etniskās un post folk mūzikas, mākslas festivāls «Mėnuo Juodaragis XVI», kura tematika šogad ir Latvija, informē festivāla rīkotāju pārstāvji. Festivāls šogad izlēmis stiprināt un atjaunot lietuviešu un latviešu brālību.

Apzinot brīnumiem pārpilno latviešu folkloru, kā arī to, ka jēdziens «postfolklora» radies tieši Latvijā, festivāla rīkotāji centīsies aicināt visinteresantākās latviešu grupas. Latviskas melodijas varēs dzirdēt arī lietuviešu grupu programmā.

Tāpat festivālā tiks gaidīti Latvijas amatnieki, vēsturnieki un kultūrvēsturnieki, kas varētu pastāstīt ko vairāk par Latvijas un Lietuvas kopējo vēsturi.

Līdztekus muzikālajai programmai festivālā varēs izzināt baltu vēsturi, notiks lekcijas, kino, meistardarbnīcas, rituāli, senās cīņas, lokšaušana un citas izdarības.

Patlaban zināms, ka festivālā no Latvijas piedalīsies «Iļģi», «Auļi», «Dzelzs vilks», «Skyforger», «Ēnu kaleidoskops», «Miglas asni», «Green Novice» un «Standart».

Biļetes uz festivālu Latvijā patlaban var iegādāties mūzikas veikalā «Randoms» vai rakstot uz e-pastu «p3licanmosh@gmail.com».

www.facebook.com/MJRfest

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu