Ar «Prāta Vētru» un «Sound Poets» noslēdzas «LMT Summer Sound» 1. diena (72)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Lai arī Liepājas pludmalē visu piektdienu valdīja mazliet vēsāki vēji nekā šajās tveices dienās ierasts un mākoņi bieži šķērsoja ceļu Saules gaismai, otrais «LMT Summer Sound» festivāls pirmajā dienā pulcēja daudzus tūkstošus interesentu no visas Latvijas un ne tikai. Cilvēku sirdis sasildīja dažādu žanru mūzika - sākot no soula un sintīpopa, beidzot ar eksperimentālu rokmūziku un hārdroku.

Protams, vakara centrālais notikums, kā prognozēts, izrādījās pašmāju supergrupas «Prāta Vētra» iznāciens. Nesagaidot īpašu uzaicinājumu, harismātiskajam Renāram Kauperam gluži sektantiskā sajūsmā dziedāja līdzi teju visi. «Ko tu domā, ko tu vēl domā,» pludmales kāpas pāršalca festivāla kopkoris.

«Prāta Vētras» fenomens turpina darboties un tieši pateicoties šim Jelgavas kvartetam, festivāls spēja šogad pulcēt tik lielas vidējā latvieša masas.

Uguņošana dziesmas «Četri krasti» laikā arīdzan daudziem gāja pie sirds.

Tiesa, diemžēl, skanot grupas lielākajiem grāvējiem, vēl pusnaktī daudzi festivāla apmeklētāji stāvēja garās rindās pie ieejas. Arī iekļūstot teritorijā, uzdevums iziet cauri vienīgajai šaurajai ejai līdz jūrai, brīžiem prasīja vairākas minūtes. Īpaši apgrūtinoša bija kustība abos virzienos, kad no vienas skatuves cilvēki devās klausīties uzstāšanos uz otras skatuves.

Tviterī no vairākiem apmeklētājiem pat izskanēja informācija, ka pie ieejas beigušās aproces. No vienas puses laba ziņa - tas nozīmē festivāls ir labi apmeklēts.

Piektdienas koncertprogrammu ar vitālu programmu jau pēc plkst. 17 iesāka viena no pašmāju daudzsološākajām jaunajām grupām «Komjaunatne», kas jau ceturtdien festivāla ieskaņas pasākumā uguņoja pa visu «Fontaine» klubu.

Igauņu «Zebra Island» pie Cēsu skatuves spēju pulcēt vien dažus desmitus interesentu, arī pie galvenās skatuves liela rosība nenotika, līdz plkst. 21:30 skatuves dēļus iemēģināja amerikāņu neosoula dziedātājs Nataniels Dokinss (Nathaniel Dawkins) jeb Aloijs Blaks (Aloe Blacc).

Jau ar pirmajām taktīm pūlī tika iemests 21.gadsimta klasikas - singla «I Need A Dollar» motīvs, kas visā pilnībā izskanēja tikai koncerta beigās. Aloijs bija atraktīvs, aktīvi strādāja ar publiku un kopumā nodemonstrēja lielisku mūsdienu soulmūzikas paraugstundu. Varbūt atsevišķi šova elementi - «Soul Train» šova dejas, sirsniņu rādīšana u.c. bija pārlieku liela cenšanās izklaidēt klausītāju, taču «I Need A Dollar» beigās tomēr salika visu savās vietās. Fantastisks koncerts! Finālā izskanēja arī jaunais Aloija hits - kopdarbs ar deju mūzikas projektu «Avicii» - «Wake Me Up».

Ar lieliskiem koncertiem piektdien atzīmējās arī «Laika Suns», kas spēlēja dziesmas ne tikai no pavasarī izdotā mazalbuma «Nakts karalis», bet arī četras jaunas kompozīcijas no rudenī gaidāmā EP, kā arī «The Sound Poets», kuru emocionālās, episkās balādes bija gaumīga piedeva tiem, kuriem ar «Prāta Vētru» šajā vakarā bija par maz.

LMT SUMMER SOUND programmā:

Prāta Vētra (LV), Mika (UK), Aloe Blacc (US), Linda Leen (LV), Dons (LV), re:public (LV), Pienvedēja Piedzīvojumi (LV), Skyforger (LV), The Sound Poets (LV), Igo (LV), Dzelzs Vilks (LV), Sybil Vane (EE), Zebra Island (EE), Laika Suns (LV), Parara (LV), Momend (LV), The Stanleys (AU), Carnival Youth (LV), Electronic I (LT), Willow Farm (LV), Komjaunatne (LV), Laime Pilnīga (LV), Konstitūcija Tējā (LV), Jūdas Graši (LV), Rīta Stienis (LV), 7Dēli (LV), Burziņš Grimmētavā (LV), Gapoljeri (LV), Suņa Stunda (LV), Indygo (LV), Pirmais Kurss (LV), Crazy Strawberry (LV), 2Tie (LV), Pyro Trees (LV), DJ Šolis (LV), Rock The Dance (LV), Tomas (RU), Riga Metro (LV), Unknown Crusade (LV), Burned in Blizzard (LV), Inokentijs Mārpls (LV), Max Lomov (LV), Zazzy (LV), Andre Crash (LV), Uppfade (LV), Daniel Mariash (LV), Kaspar Kondrat (LV), Kris Hovel (LV), Malork (LV), Meic (LV), Bogdan Taran (LV), iO (UA), JOSS (UA).

Komentāri (72)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu