Rokfestivālā «Klang» uzstāsies «Pienvedēja Piedzīvojumi» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

25. un 26. jūlijā Ķekavas pagasta Klaņģu kalnā šogad jau otro gadu notiks rokfestivāls «Klang!». Festivālā kā vieni no galvenajiem viesiem uzstāsies kādu laiku pieklususī pašmāju alternatīvā roka apvienība no Sabiles «Pienvedēja Piedzīvojumi», kurai šis ir īpašs gads. Grupa šogad svinēs 20. dzimšanas dienu, gatavojas jauniem ierakstiem un koncertiem.

Atšķirībā no pagājušā gada šoreiz dalībnieku vidū vērojama lielāka stilu dažādība, kā arī būs viesi no Igaunijas («Evestus», «Cantilena»), Polijas («Lacrima»), Krievijas («Arcanorum Astrum») un Norvēģijas («Dominanz»). Kā stāsta Edgars Rakovskis, festivāla organizatoru pārstāvis, festivālā uzstāsies viena no pašmāju smagās mūzikas klausītāju iecienītākajām apvienībām «Frailty», kas pērnā gada nogalē nosvinēja desmit gadu jubileju, savukārt 2014. gada beigām gatavo jaunu repertuāru. Līdzās vietējiem «doom metal» meistariem apmeklētājus priecēs latviešu smagā roka veterāni «Rūsa», kas pērn savā 26 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē izdeva fanu ilgi gaidīto otro albumu «No vāka līdz vākam» un ar šo ierakstu pārliecinoši triumfēja Mūzikas ierakstu gada balvā «Zelta mikrofons» nominācijā «Labākais metāla un rokmūzikas albums».

Noteikti jāatzīmē vēl viena «Zelta mikrofona» ieguvēja – apvienība «Elkupe», kas ieguva balvu kategorijā «Labākais alternatīvās mūzikas albums». Festivāla dalībnieku vidū būs arī turboroka pamatlicēji, vienmēr kolorītie «Oranžās brīvdienas», ar skarbu, bet patiesu pašironiju apveltītie «Jūdas Graši», pankroka karognesēji «PND», dziesmu «Draugs», «Pastaiga» un citu hitu autori «Ak69», kā arī apvienības «Rīta Stienis», «All day long», «Bloody Heels» un citi. «Klang!» smagākā daļa šogad pieder grupām «Enhet», «Darrva», «Deodium», «Dehead» un «Traumatized», kā arī leģendārajiem norvēģiem «Dominanz».

Šogad plānoti arī festivālam veltīti koncerti: 30. maijā Cēsu «Fonoklubā» uzstāsies grupas «The Factor» un «Sanctimony», bet 6. jūnijā Liepājas «Fontaine Palace» spēlēs «Bloody Heels», «Art of keeping secrets» un «The Factor». Plānots koncerts arī Rīgā, par ko informācija sekos.

Biļetes uz festivālu pieejamas ierobežotā daudzumā (2000 gab.) un nopērkamas portālā ticketshop.lv (skat. resursus) par cenu 15 EUR. Festivāla dienā biļetes cena 20 EUR. Sīkāk par festivāla dalībniekiem, atrašanās vietu u.c. informācija pieejama Facebook lapā (skat. resursus), kā arī vēlāk festivāla oficiālajā mājaslapā.

www.ticketshop.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu