Papē, Baltijas jūras krastā notiks mūzikas festivāls «Satta» (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas jau tā bagāto mūzikas festivālu kalendāru šovasar papildinās vēl viens mūzikas un mākslas notikums. Ikgadējais alternatīvās mūzikas festivāls «Satta», kas septiņus gadus norisinājās Lietuvā, šogad pārceļas uz Latviju. Tas norisināsies no 14. līdz 17. augustam Papē, Baltijas jūras krastā.

Šovasar «Satta» uzstāsies tādi elektroniskās mūzikas mākslinieki kā «Kode9», «Dirty Beaches», «Forest Swords», «King Midas Sound», džezīgie «Submotion Orchestra» un citi mākslinieki, kas vēl tiks pievienoti festivāla programmai. Festivālā varēs dzirdēt arī vairākus Latvijas mūziķus. To vidū būs, piemēram, pagājušā gada «Satta Beatmakers Battle» uzvarētājs Niklāvz, Rīgā bāzētā «Dirty Deal Audio» komanda, kā arī citi «The Baltic Scene» pārstāvētie indie electronika mākslinieki.

Iepriekšējos septiņos gados festivālā uzstājušies simtiem ārvalstu mūziķu, kas spēlējuši gan daudzveidīgus dīdžejsetus un elektronisko mūziku, gan hiphopu, dub un postroku. Gadu gaitā nepārtraukti augošo «Satta» muzikālo vidi veidojuši tādi mākslinieki kā «Mouse on Mars», «Gaslamp Killer», «Hudson Mohawke», «Mount Kimbie», «Machinedrum», «Kelpe» un daudzi citi.

«Mēs zinām, ka pietiekami daudzi mūzikas cienītāji no Latvijas ir bijuši «Satta» festivālos Lietuvā. Tāpēc esam priecīgi, ka šogad «Satta» būs jums tuvāk. Arī agrāk esam mainījuši festivāla norises vietu, taču šī ir pirmā reize, kad nebūsim Lietuvā. «Satta» turpina augt, un ir lieliski, ka mums ir iespēja šajā piedzīvojumā dalīties ar Latvijas alternatīvās mūzikas kopienu. Vienlaikus mēs sadarbojamies ar Papes dabas parku, jo vides aizsardzību uztveram ļoti nopietni, neatkarīgi no mūsu festivāla norises vietas,» atzina festivāla programmas vadītājs Žilvins Stumbrs (Žilvinas Stumbras).

Foto: Publicitātes foto

Mūzika ir galvenā, taču ne vienīgā būtiskā «Satta» programmas sastāvdaļa. Jau no «Satta» pirmās dienas mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un citām valstīm padarījuši festivālu krāšņāku ar brīvdabas vizuālajiem stāstiem un urbāno mākslu, kas pārcelta no pilsētas betona masīviem uz savvaļu. Arī šis gads noteikti neatpaliks, jo starptautiska mākslinieku komanda parūpēsies par plašu mākslas programmu.

Latvijā biļetes uz festivālu būs pieejamas «Biļešu Servisa» kasēs jau šonedēļ. Biļešu cena ir sākot no EUR 31.00 (LVL 21.79) bez telts vietas un EUR 37.00 (LVL 26.00) ar telts vietu. Vislabāk sagatavoties festivālam un ātrāk uzzināt jaunumus iespējams «Satta Festival» mājas lapā, kā arī Satta Facebook lapā.

www.sattaoutside.lt

Par Satta Festival

«Satta», tolaik «Satta Outside», ideja radās 2007. gadā, kad Viļņā populārā bāra «Satta» īpašnieki izlēma nosvinēt savu pirmo sezonu Smiltyne jahtklubā. Daži simti draugu un pozitīva atmosfēra bija motivācija organizēt līdzīgu notikumu arī nākamajā gadā. Īsā laikā festivāls krietni pārauga jahtkluba teritoriju un nostiprināja savu tēlu kā vadošais alternatīvās mūzikas festivāls Lietuvā. Pagājušogad festivālu apmeklēja aptuveni 8500 mūzikas baudītāju. Trīs gadi Kuršu kāpās, trīs – Baltijas jūras krastā un viens gads teju uz Latvijas un Lietuvas robežas. Šogad «Satta» pārceļas uz Papi.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu