Ar «Otras puses» uzstāšanos pilnmēnesī noslēdzas «LMT Summer Sound» pirmā diena (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Lai arī «LMT Summer Sound» piektdienas vakara galvenā viesa - palestīniešu izcelsmes komponista un producenta «Naughty Boy» uzstāšanās negaidīti tika atcelta, tas neliedza padsmit tūkstošiem liepājnieku un pilsētas viesu baudīt lielisku laiku (laimīgā kārtā nelija) un mūziku pilnmēness gaismā. Vakara izskaņā ar pārliecinošu popmūzikas šovu uzstājās dziedātājs Dons, savukārt festivāla pirmo dienu uz Cēsu skatuves noslēdza romantiķi «Otra puse».

(papildināts ar galeriju no 1. dienas)

«Naughty Boy» atceltais koncerts festivāla rīkotājiem lika pamatīgi lauzīt galvu, un ātri rast risinājumu par mākslinieka maiņu uz lielās skatuves. Tāds mazliet dīvains, kaut loģiski izskaidrojams risinājums nāca jaunās grupas «Carnival Youth» veidolā. Puišiem bija paredzēts uzstāties uz Cēsu skatuves, un, lai glābtu situāciju, viņi acīmredzot operatīvi tika pārcelti uz lielo. Iespējams, ja «festivāla rīcībā» tobrīd būtu kāda pieredzējušāka un populārāka grupa, kas varētu izlīdzēt, tad programma iegūtu citas aprises, taču arī jaunie brāļi Kauperi, Roberts un Aleksis tika galā ar atbildības nastu un godam nospēlēja savas jaunās dziesmas, to skaitā jau izdotās «Never Have Enough» un «Octopus» no maijā izdotā mazalbuma (EP).

Kopumā piektdienas vakara programma izskanēja ar zināmu mazuma piegaršu. Ieplānotā galvenā mākslinieka vietā klausītājs saņēma nelielu devu pašmāju popmūzikas (Dženija Meja, Dons, Otra puse), nedaudz hiphopa (Pikaso), roka (Fēlikss Ķiģelis) un nedaudz no kaimiņzemju alternatīvās mūzikas. Atšķirībā no pirmā «Summer Sound», kad festivāla teritorijā bija vismaz kādas piecas dzīvās mūzikas skatuves, šogad galvenie muzikālie notikumi norisinājās vien uz divām (ja neskaitām divas elektroniskās mūzikas teltis), un tas, ņemot vērā negaidītās izmaiņas programmā, bija par maz.

Festivāls turpinās arī šodien, un vakarā uz lielās skatuves gaidāms, iespējams, festivāla lielākais pārsteigums - «queer rap» pārstāvja Mikija Blanko priekšnesums, kā arī sintpopa klasiķu «Pet Shop Boys» gaismu un popmūzikas superhitu šovs. Arī pašmāju mūzikas piedāvājums sestdienā ir interesantāks - «Rīgas Modes», «Laika Suns», «Audience Killers» u.c.

Šodien joprojām iespējams iegādāties vienas dienas festivāla biļeti par 25 eiro visās Biļešu servisa kasēs, internetā, kā arī pie ieejas festivāla teritorijā. Vasaras grandiozāko pludmales festivālu piedāvā Latvijas Mobilais Telefons, garšu piešķir A/S Cēsu Alus, atbalsta Liepājas Dome un Liepājas kultūras pārvalde, iesaka Radio SWH.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu