Pāvilostas mūzikas un mākslas festivāls «Zaļais stars» (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc mūziķa Ulda Marhileviča ierosinājuma populāri mākslinieki apvienojušies pirmajam Pāvilostas mūzikas un mākslas festivālam «Zaļais stars».

Zaļā stara parādīšanās saules rietēšanas laikā ir unikāla dabas parādība, kuru iespējams novērot, kad horizonta līnija atrodas tālu un gaiss ir kristāltīrs, šī ir vienreizēja un reti sastopama dabas parādība, tieši tāpēc festivālam ir dots šāds nosaukums. Pastāv leģenda, ka tas, kuram laimēsies ieraudzīt zaļo staru, kļūs laimīgs un sirdsskaidrs un pārvarēs jebkurus maldus un ilūzijas un bez grūtībām spēs izprast savu un citu sirdis.

Festivāls «Zaļais stars» Pāvilostā norisināsies divas dienas - 25. un 26. jūlijā.

Festivāla atklāšana gaidāma Sakaslejas baznīcas dārzā ar īpašu nakts koncertu, kas norisināsies 25.jūlijā plkst. 22:00, tajā savu dalību apstiprinājuši tādi Latvijā mīlēti mākslinieki kā Rēzija Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Ance Krauze, Jānis Pelše, Dzintars Beitāns, meiteņu ansamblis «Dziedošie eņģeļi», Liepājas zvanu ansamblis «Campanella» un pats koncerta idejas autors Uldis Marhilevičs.

Līdzekļi no koncerta ieņēmumiem un saziedotā nauda koncerta dienā tiks ziedota Sakaslejas baznīcas apkures un iekštelpu klimata sistēmas ierīkošanai, lai nodrošinātu šā kultūrvēsturiskā mantojuma un 2008.gadā atjaunoto baznīcas ērģeļu saglabāšanu.

Festivāla turpinājumā 26.jūlijā skaistajā Kurzemes piekrastē – Pāvilostas pludmalē būs vērojamas smilšu skulptūras «Zelta smilšu grauds». Visas dienas garumā būs iespēja gan aplūkot Latvijas un citu valstu smilšu skulptoru veikumu, gan arī pašiem būvēt un iesaistīties smilšu skulptūru tapšanā, paralēli notiks Kalna ielas amatnieku tirdziņš, kurā varēs iegādāties Latvijas zemnieku un mājražotāju produkciju, plašā izvēlē būs vietējo amatnieku darinājumi.

Festivāla kulminācijā, 26.jūlijā plkst. 22:00 gaidāms Pāvilostas pludmales lielkoncerts, kas norisināsies uz lielās skatuves pie skatu torņa, tajā Uldis Marhilevičs piedalīties aicinājis Aiju Andrejevu, Anci Krauzi, Ivo Fominu, Tomasu Kleinu, Aivaru Hermani, Ainaru Virgu, Igoru Novikovu, Robertu Zīli, Pāvilostas vējdēlistus un citus dalībniekus.

Festivāla noslēguma koncerts ilgs līdz pusnaktij, kad tā izskaņā, visiem kopā dziedot Pāvilostas himnu, virs Pāvilostas moliem atmirdzēs svētku uguņošana, bet pēc tās – tautas sadziedāšanās un dejas.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu